Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ο «χρησμός» Καρέρα για Βράνιες

Ο «χρησμός» Καρέρα για Βράνιες

Στο φύλλο της Τρίτης της γαλλόφωνης βελγικής εφημερίδας Derniere Heure φιλοξενήθηκαν δηλώσεις τόσο από τον Μάσιμο Καρέρα όσο και από τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι για τον Όγκνιεν Βράνιες, ο οποίος επέστρεψε στην Άντερλεχτ. Όπως είναι γνωστό, ο βελγικός σύλλογος δεν συναίνεσε στην παράταση του δανεισμού του Βράνιες στην ΑΕΚ και τον Ιούλιο, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης πήρε την απόφαση να φύγει για τη Βοσνία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμος για τα παιχνίδια που απέμεναν ως τα τέλη Ιουνίου.

Η βελγική εφημερίδα λοιπόν μίλησε τόσο με τον Καρέρα όσο και με τον Τσιγκρίνσκι για την παρουσία του Βράνιες στην Ένωση. Το gazzetta.gr εξασφάλισε όλες τις δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού της Ένωσης και του Ουκρανού στόπερ (καθώς το κείμενο ήταν κλειδωμένο) με τον Καρέρα μάλιστα να τονίζει ότι η ΑΕΚ θα ήταν χαρούμενη στην πιθανότητα επιστροφής του Βράνιες μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

«Στον Βράνιες πρέπει να μιλάς πολύ και να τον κάνεις να γνωρίζει τις ευθύνες του. Ένας προπονητής πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα λάθη του, αλλά και την εξαιρετική ποιότητά του. Κάποιες φορές πρέπει να είσαι σκληρός, αλλά πρέπει να προσέχεις να κρατάς μια σχέση εμπιστοσύνης. Αν πετύχεις με αυτό, τότε ο Όγκι είναι ένας πολύ δυνατός αμυντικός, με τεχνική και προσωπικότητα. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά μπορώ να σας πω ένα πράγμα. Όλοι θα είμαστε χαρούμενοι αν ο Όγκι επιστρέψει», ανέφερε στην Derniere Heure o Καρέρα.

Από την πλευρά του, ο Τσιγκρίνσκι, εκτός από τις δηλώσεις του ότι ο Βράνιες σκοπεύει να πετύχει στην Αντερλεχτ εκμεταλλευόμενος τη δεύτερη ευκαιρία του, σκιαγράφησε στη βελγική εφημερίδα το προφίλ του Βόσνιου κεντρικού αμυντικού αναφέροντας:

«Το να παίζεις με τον Βράνιες είναι εξαιρετικό πραγματικά. Μαζί του δημιουργήσαμε ένα αμυντικό δίδυμο όπου συμπλήρωνε ο ένας τον άλλο και δεν ήταν μικρό που κατακτήσαμε τον τίτλο τερματίζοντας την ηγεμονία του Ολυμπιακού.Ο Βράνιες είναι γρήγορος, πηγαίνει δυνατά στον αντίπαλο και γνωρίζει πότε να ανεβαίνει. Όταν δεν ήμουν ο εγκέφαλος στην αμυντική γραμμή, φρόντιζε τα υπόλοιπα, ενώ αντιστάθμιζε την έλλειψη της ταχύτητάς μου.

Στην Άντερλεχτ θα μπορούσε να συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Κομπανί. Αυτοί οι δύο μαζί έχουν όλη την απαραίτητη ποιότητα που αναζητεί κάποιος σε έναν κεντρικό αμυντικό. Ο Βράνιες μου έχει πει ότι η Άντερλεχτ είναι όπως ο Άγιαξ και απαρτίζεται από νεαρούς παίκτες. Αυτοί πρέπει να έχουν καλούς δασκάλους και ο Όγκνιεν είναι ένας από αυτούς. Με αυτόν θα έχουν ταχύτερη πρόοδο».


Πηγή