Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ο Charles Leclerc τράκαρε ιστορικό μονοθέσιο της Formula 1 του 1972, σε επίδειξη στο Μονακό! Τη Ferrari του Νίκι Λάουντα

Συνέβη και αυτό στον Charles Leclerc με τον ίδιο να το χαρακτηρίζει ως κακή τύχη.

Στο Historic Grand Prix του Μονακό τράκαρε ενα ιστορικό μονοθέσιο της Ferrari που οδηγούσε το 1972 ο Νίκι Λάουντα.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος οδηγών της Formula 1 Charles Leclerc τράκαρε ένα κλασικό μονοθέσιο του 1972, τη Ferrari του Νίκι Λάουντα, κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής επίδειξης στο Historic Grand Prix του Μονακό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νικητής του 2022 στο Μπαχρέιν και του GP Αυστραλίας βρισκόταν στον τρίτο γύρο του με τη Ferrari 312B3 του 1972, ως μέρος μιας παρέλασης μαζί με τον πρώην οδηγό της Ferrari και έξι φορές νικητή του Le Mans Jacky Ickx.

Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, έχασε τον έλεγχο στη στροφή La Rascasse

Ο Leclerc ξεκίνησε για έναν αργό αναγνωριστικό γύρο, αλλά σύντομα ανέβασε το ρυθμό του και στον τρίτο γύρο του, έχασε το πίσω μέρος της 312B3 στη διάσημη δεξιά στροφή La Rascasse.

Ο Μονεγάσκος έριξε το μονοθέσιο στις μπαριέρες και έσπασε την πίσω πτέρυγα του μονοθεσίου.

Αμέσως έκανε χειρονομίες δείχνοντας ότι είχε κάποιο πρόβλημα με τα πεντάλ.

Ο Leclerc συνέχισε την πορεία του, αλλά σταμάτησε στην κύρια ευθεία καθώς έβγαινε καπνός από το πίσω μέρος του μονοθεσίου του.

Ο απογοητευμένος Leclerc και δύο αγωνοδίκες επιθεώρησαν τη ζημιά, με τον οδηγό της Ferrari να εξηγεί: «Έχασα τα φρένα. Έχασα τα φρένα!Φρέναρα, το πεντάλ ήταν σκληρό… Ήμουν τυχερός που συνέβη σε αυτό το σημείο… το πρόβλημα είναι ότι φοβήθηκα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάρτηση του «πιλότου» της Formula 1 για το ατύχημά του με το ιστορικό μονοθέσιο του Νίκι Λάουντα

Ο ίδιος αργότερα έγραψε: «Όταν νομίζεις ότι είχες ήδη όλη την κακοτυχία του κόσμου στο Μονακό και χάνεις τα φρένα στην Rascasse με ένα από τα πιο εμβληματικά ιστορικά μονοθέσια της Ferrari Formula 1».

Η ανάρτηση του Leclerc
Η ανάρτηση του Leclerc / Φωτογραφία: Instagram

Η 312B3 που οδηγούσε ο Leclerc ανήκει στην Methuselah Racing, η οποία εδρεύει στην Κολωνία και διευθύνεται από τον Mario Linke.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Leclerc είχε σταθεί και πέρυσι άτυχος στο Μονακό, στο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021, καθώς, αφού πήρε την pole position έπεσε στις μπαριέρες με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο μονοθέσιο, που παρότι φάνηκε ότι το επιδιόρθωσαν δεν του επέτρεψε ούτε καν να εκκινήσει τον αγώνα στο γκραν πρι της Κυριακής.


Πηγή