Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πέντε «ελεύθερες» μεταγραφές που κακώς έγιναν

Η απόκτηση ενός καλού ονόματος, ακόμη κι όταν είναι ελεύθερος, δεν σημαίνει πως τα πράγματα θα πάνε καλά και υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

ΤΖΟ ΚΟΟΥΛ (από Τσέλσι στη Λίβερπουλ, 2010)
Για να είμαστε δίκαιοι, ο Στίβεν Τζέραρντ δεν βοήθησε. «Ο Μέσι μπορεί να κάνει απίθανα πράγματα, αλλά ό,τι μπορεί να κάνει αυτός, μπορεί να το κάνει και ο Τζο το ίδιο καλά, αν όχι καλύτερα», είχε πει ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ όταν ο πρώην παίκτης της Τσέλσι υπέγραψε στους Reds το 2010 για περίπου 90.000 λίρες την εβδομάδα. «Πραγματικά πιστεύω ότι ο Τζο μπορεί να αναδειχθεί παίκτης της χρονιάς», συμπλήρωσε. Ο Τζέραρντ δεν ήταν ο μόνος που έκανε προβλέψεις για σπουδαία πράγματα από τον Κόουλ, ο οποίος αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, ξεκίνησε ως βασικός μόλις σε εννιά ματς πρωταθλήματος το 2010-11 έχοντας να αντιμετωπίσει διάφορους τραυματισμούς και τελικά δόθηκε δανεικός στη Λιλ μόλις 13 μήνες μετά την άφιξη του.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

ΜΑΪΚΛ ΟΟΥΕΝ (από Μάντσεστερ Γ. στη Στόουκ, 2012)
Ο Οουεν πήγε στη Στόουκ μετά την αποχώρηση του από το Old Trafford το 2012, έχοντας ως προτεραιότητα του το να παίζει σταθερά βασικός. Ενας μυικός τραυματισμός, όμως, στο ξεκίνημα του στο Britannia αποδείχθηκε μεγάλος μπελάς και ο Οουεν τα βρήκε σκούρα σε ό,τι αφορά το να αντικαταστήσει τον Πίτερ Κράουτς. Ο πρώην σκόρερ της Λίβερπουλ δεν άρχισε ούτε ένα ματς ως βασικός στο πρωτάθλημα, με τις οκτώ από τις εννιά συνολικά εμφανίσεις του, σε όλες τις διοργανώσεις, να έρχονται ως αλλαγή. Πέτυχε μόλις ένα γκολ και θεώρησε ότι το καλύτερο που μπορούσε να κάνει ήταν να αποσυρθεί το καλοκαίρι του 2013.

ΡΟΜΠΕΡ ΠΙΡΕΣ (από Βιγιαρεάλ στην Αστον Βίλα, 2010)
Ο πρώην εξτρέμ της Αρσεναλ επέστρεψε στο αγγλικό ποδόσφαιρο τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρηση του από το βόρειο Λονδίνο, με την Αστον Βίλα να του προσφέρει εξάμηνο συμβόλαιο τον Νοέμβριο του 2010. Ο 37χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν σε πτώση αμέσως και απέτυχε να κάνει οτιδήποτε αξιόλογο σε οποιοδήποτε από τα εννιά ματς πρωταθλήματος που έπαιξε.

ΒΙΚΤΟΡ ΒΑΛΔΕΣ (από Μπαρτσελόνα σε Μάντσεστερ Γ., 2015)
Ο τραυματισμός στους χιαστούς είχε ως συνέπεια να λάβει πρόωρο τέλος η καριέρα του Βαλδές στη Μπαρτσελόνα το 2014, με τον τερματοφύλακα να έχει ήδη ανακοινώσει ότι δε θα ανανέωνε το συμβόλαιο του που έληγε το καλοκαίρι του ’15. Επειτα από ένα διάστημα προπονήσεων, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του πρόσφερε συμβόλαιο, ως ελεύθερος, τον Ιανουάριο του 2015. Ο Ισπανός προοριζόταν για αναπληρωματικός του συμπατριώτη του, Νταβίντ Ντε Χέα, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από το Old Trafford έπειτα από μόλις έξι μήνες, επειδή φέρεται να αρνήθηκε να παίξει σε ένα ματς των reserves.

ΟΟΥΕΝ ΧΑΡΓΚΡΙΒΣ (από Μάντσεστερ Γ. σε Μάντσεστερ Σ., 2011)
Τέσσερα πρωταθλήματα Γερμανίας με την Μπάγερν Μονάχου, ένα Αγγλίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Champions League και με τις δύο. Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό βιογραφικό για τον Χάργκριβς. Το καλοκαίρι του 2011 αποχώρησε από τη Γιουνάιτεντ και έπεισε τη Σίτι, μέσω μιας σειράς βίντεο στο youtube, για τη φυσική κατάσταση του, με αποτέλεσμα να πάρει συμβόλαιο ενός έτους. Οπως αποδείχθηκε, το timing ήταν καλό για τον ίδιο, αφού η Σίτι κατέκτησε εκείνη τη σεζόν το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 44 χρόνια. Δυστυχώς για τον Χάργκριβς, όμως, έπαιξε μόνο ένα ματς στην Premier League. Οχι αρκετό για να πάρει το μετάλλιο του πρωταθλητή.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή