Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πήρε τον πρώτο βαθμό της χρονιάς στην Κρήτη ο Απόλλων

Υπάρχει «ζωή» στον πλανήτη «Απόλλων Σμύρνης»; Ναι! Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε σήμερα τον πρώτο της βαθμό στη σεζόν και μάλιστα το 0-0 που απέσπασε από τον ΟΦΗ ίσως την αφήνει και με μία… πικρία, καθώς στο δεύτερο μισό απώλεσε ορισμένες «καθαρές» ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Στρέζο κάτω από τα γκολπόστ, τους Αργυρόπουλο, Ποτουρίδη, Μιχόγεβιτς, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Παπάζογλου, Νάστο στον άξονα, τους Κυριακίδη, Πλατέλλα, Κουτσιανικούλη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα παρατάχθηκε με τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Στάθη, Λούκιτς. Κύργια, Οριουέλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκίνο, Κονέ, Ντ’ Ούρσο εσωτερικούς, τους Μπεντινέλι, Τριάδη στα άκρα και τον Μάντζιο στο «9».

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο πρόσωπα. Στα πρώτα 20 λεπτά οι γηπεδούχοι όριζαν τον ρυθμό και θέλησαν να πιέσουν ψηλά. Ως ένα βαθμό τα κατάφεραν, καθώς ο Πλατέλλας σε έναν ελεύθερο ρόλο δημιουργούσε ρήγματα και η δεξιά τους πλευρά (Αργυρόπουλος, Κυριακίδης) έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες.

Σε αυτό το διάστημα δημιούργησαν καλές στιγμές με τους τρεις προαναφερθέντες, αλλά κάπου εκεί ο Απόλλων άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και μετά το 30′ να επισκέπτεται με αξιώσεις τα καρέ του Στρέζου. Οι Ντ’ Ούρσο, Μάντζιος, Τριάδης έβαλαν ορισμένες φορές «δύσκολα» στον νεαρό πορτιέρο και την άμυνά του και η αναμέτρηση απέκτησε ρυθμό, ενώ την ίδια στιγμή αμύνονταν σωστά. Η ανάπαυλα έκλεισε με μία ωραία «έμπνευση» του Κυριακίδη, αλλά χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με μία καλή στιγμή του Αραβίδη, αλλά ξανά ο χρόνος ήταν «σύμμαχος» των φιλοξενουμένων, καθώς όσο περνούσε… πάταγαν και καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Η είσοδος του Σικαμπάλα τους έκανε πιο επιθετικούς και στο 65′ οι κρητικοί τα…έπαιξαν όλα για όλα. Μετά τις αλλαγές που υπήρξαν, «γύρισαν» το σύστημα σε 4-4-2 με σκοπό να πιέσουν, όμως αυτό «μεταφράστηκε» σε πολλούς κενούς χώρους.

Ο ΟΦΗ ναι μεν κράταγε μπάλα, αλλά ο Απόλλων ήταν πιο απειλητικός και σε τρεις περιπτώσεις άγγιξε το γκολ, ωστόσο… έπεσε πάνω στον Στρέζο. Ο οποίος αντέδρασε σωστά σε προσπάθειες του Μάντζιου στο 68′ και το 88′ (μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Σικαμπάλα), ενώ στο 74′ ο φορ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά από σέντρα-σουτ του Ντ’ Ούρσο. Ετσι σκορ δεν είχαμε, αλλά το τελικό 0-0 δίνει στην ομάδα της Ριζούπολης το δικαίωμα να ελπίζει…

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή