Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Παγκόσμιο Κύπελλο: Κόφτης στο αλκοόλ – Μέχρι πόσα ποτά θα μπορούν να πίνουν οι φίλαθλοι στο Κατάρ

Το ποσό των 12 λιρών (14 ευρώ) για μια μπύρα θα πρέπει να πληρώσουν οι φίλαθλοι των Εθνικών ομάδων που θα βρεθούν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά τις υποσχέσεις των διοργανωτών πριν από το τουρνουά πως θα διατηρήσουν τις τιμές σε μέτρια επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Guardian, θα υπάρχει όριο τεσσάρων ποτών ανά παραγγελία, εν μέσω φόβων ότι ορισμένοι οπαδοί θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε υπερβολές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αλκοόλ είναι συνήθως περιορισμένο στο Κατάρ. Στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα, στα λίγα μπαρ των ξενοδοχείων επιτρέπεται να χρεώνουν συνήθως περίπου 12- 15 λίρες για μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί.

Είχε επισημανθεί από τον Nasser al-Khater, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, ότι οι τιμές της μπύρας στις ζώνες φιλάθλων και στα γήπεδα θα ήταν πολύ χαμηλότερες για τους φιλάθλους, με άλλους να αναφέρουν ότι θα ήταν περίπου 7- 8 λίρες.

Ωστόσο, προέκυψε ότι ένα ποτήρι 500ml της μοναδικής επίσημης μπύρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα κοστίζει 50 ριάλ δηλαδή περίπου 11,60 αγγλικές λίρες. Η μη αλκοολούχα έκδοση θα κοστίζει 30 ριάλ (7 λίρες) και το νερό 10 ριάλ (2,30 λίρες).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Budweiser δήλωσε ότι οι φίλαθλοι, οι οποίοι πρέπει να αποδείξουν ότι είναι άνω των 21 ετών για να αγοράσουν αλκοόλ, θα περιορίζονται σε «μέγιστη αγορά τεσσάρων μπυρών ανά άτομο».

Ο χορηγός είχε λάβει εντολή να μεταφέρει τους σταθμούς μπύρας της σε λιγότερο ορατά σημεία έξω από τα γήπεδα, με τους New York Times να αναφέρουν ότι η εντολή προήλθε από τον σεΐχη Jassim bin Hamad bin Khalifa al-Thani, τον αδελφό του κυβερνήτη του Κατάρ.


Πηγή