Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Ισοπαλία για την Εθνική πόλο Ανδρών -Εκτός τελικού 50 μ. ύπτιο η Δράκου

Ανάμικτα συναισθήματα περιλάμβανε η Τρίτη (21/6) για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Η εθνική Ελλάδας πόλο των Ανδρών ξεκίνησε με ισοπαλία τις υποχρεώσεις της στο 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 8-8 με αντίπαλο την Κροατία, στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου.

Τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους στον όμιλο και η πρώτη θέση, που σημαίνει απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, θα κριθεί από τα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες τους, με αντιπάλους Ιαπωνία και Γερμανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγωνιστικά, οι αντίπαλοι έδωσαν βαρύτητα στην άμυνα. Η ελληνική ομάδα αιφνιδίασε τους Κροάτες στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκε 4-1, για να απαντήσουν οι αντίπαλοι με τον ίδιο τρόπο στη συνέχεια και το ημίχρονο να ολοκληρωθεί ισόπαλο 5-5.

Η Εθνική προηγείτο συνεχώς με ένα γκολ, είχε την ευκαιρία να ξεφύγει και με +2 και να εξασφαλίσει τη νίκη-μισή πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφερνε και οι Κροάτες ισοφάρισαν στο τελικό 8-8 με τον πρώην παίκτη της Βουλιαγμένης Μπάσιτς, στο 1:55 πριν από τη λήξη.

Ελλάδα – Κροατία 8-8

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος.

Κροατία (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς, Ζούβελα 2, Μάρινιτς – Κράγκιτς 1, Βρίλιτς, Μπάσιτς 1, Κχαρκόφ 3, Πόπαντιτς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-4, 2-1, 1-2.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Εκτός τελικού των 50 μ. ύπτιο η Δράκου

Εκτός τελικού των 5 0μ. ύπτιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου τέθηκε η Νόρα Δράκου, η οποία στη συνολική κατάταξη των ημιτελικών κατέλαβε τη 12η θέση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε για δεύτερη φορά στην καριέρα της επίδοση κάτω από τα 28 δευτερόλεπτα, αλλά το 27.99 που σημείωσε στην πρώτη σειρά (κατέλαβε την έκτη θέση) δεν της επέτρεψε να κάνει όνειρα τελικού και κατάρριψης του πανελλήνιου ρεκόρ (27.96), το οποίο είχε σημειώσει φέτος στην Αλεξανδρούπολη.

«Δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενη. Είχα πει από την αρχή ότι θα έρθω σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να το απολαύσω, να ζήσω κάθε του στιγμή γιατί κάθε διοργάνωση για μένα είναι η τελευταία.

Φθάνουμε στο τέλος σιγά-σιγά, οπότε πρέπει να τις ζήσω αυτές τις στιγμές. Ήταν μια πολύ καλή επίδοση. Είχα πιστέψει ότι μπορούσα να βελτιώσω το πανελλήνιο ρεκόρ, και έφτασα πολύ κοντά. Δεν ήμουν πολύ ψύχραιμη, δεν ξεκίνησα καλά, κάπου εκεί το έχασα, ανέβηκα στη συνέχεια, αλλά δεν τα κατάφερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 27.70 για να μπω στον τελικό σημαίνει πως θα έπρεπε να κάνω μεγάλη υπέρβαση. Είμαι πάλι όμως στη 12άδα του κόσμου και είμαι χαρούμενη. Βρέθηκα στα 30 μου στο έκτο μου παγκόσμιο, συνεχίζω και παλεύω για τα όνειρά μου. Μεγάλος μου στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», δήλωσε η Δράκου στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Πέμπτη η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης στο τεχνικό πρόγραμμα

Την πέμπτη θέση στο τεχνικό πρόγραμμα του ομαδικού κατέκτησε η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο πλαίσιο του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Η ελληνική ομάδα, την οποία αποτελούσαν οι Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάννα Μισίκεβιτς, συγκέντρωσε 87.2261 βαθμούς στον σημερινό τελικό, μένοντας μακριά από το βάθρο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα της Κίνας που βαθμολογήθηκε με 94.7202, αφήνοντας στη δεύτερη θέση αυτή της Ιαπωνίας (92.2261 βαθμοί). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η ομάδα της Ιταλίας που συγκέντρωσε 91.0191 βαθμούς, ενώ τέταρτη κατετάγη η Γαλλία που βαθμολογήθηκε με 88.3558.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή