Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Παλεύει ξανά με τη λευχαιμία ο Μιχαΐλοβιτς, χρειάστηκε να νοσηλευτεί -«Είναι γενναία για να τα βάζει μαζί μου»

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς συνεχίζει να δίνει μάχη με τη λευχαιμία.

Ο Σέρβος προπονητής της Μπολόνια, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου (26/3) ανακοίνωσε πως θα πρέπει να νοσηλευτεί ξανά και ως εκ τούτου θα χάσει κάποιους αγώνες του ιταλικού συλλόγου.

«Η αρρώστια είναι γενναία για να γυρίσει να με αντιμετωπίσει,» σχολίασε και πρόσθεσε: «Πρέπει να νοσηλευτώ ξανά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη φορά πρέπει να προλάβω. Θα χάσω κάποιους αγώνες. Ελπίζω να επιστρέψω σύντομα».

Τον Ιούλιο του 2019 ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς είχε υποβληθεί στην πρώτη χημειοθεραπεία, καθώς είχε διαγνωστεί με οξεία μυελογενή λευχαιμία.

Η καριέρα του Μιχαΐλοβιτς

Ως ποδοσφαιριστής ήταν ένας τυπικός Γιουγκοσλάβος, μέρος αυτής της εξαιρετικής γενιάς μεγάλων τεχνιτών που έκαναν την Ευρώπη να ονειρεύεται τη δεκαετία του 1990.

Ο εμφύλιος διαλύει την πρώην Γιουγκοσλαβία και δεν μπορούν να αναδείξουν το ταλέντο τους στη διεθνή σκηνή.

Με καταγωγή από τη Σλαβονία, γιος Κροάτισας μητέρας και Σέρβου πατέρα, αποφασίζει να συμμετάσχει στην εθνική επιλογή του τελευταίου και να παίξει για τη Γιουγκοσλαβία.

Κέρδισε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης με τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου το 1991 στο Μπάρι απέναντι στην Ολιμπίκ της Μασσαλίας και στη συνέχεια και το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Ακολούθησε καριέρα στην Ιταλία όπου αγωνίστηκε σε Ρόμα, Σαμπντόρια και Λάτσιο, ομάδα όπου άφησε το στίγμα του στο ιταλικό πρωτάθλημα για πάντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πράγματι, ο Μιχάιλοβιτς είναι ένας από τους λίγους παίκτες που σημείωσε τρία ελεύθερα χτυπήματα σε ένα παιχνίδι και είναι επίσης ο πρώτος σκόρερ με απευθείας φάουλ στην ιστορία της Σέριε Α με 45 γκολ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε ο Μισέλ Πλατινί.

Ο Μιχαΐλοβιτς ήταν ένας πολύ ολοκληρωμένος και τεχνικός μέσος (ή αμυντικός) που σημείωσε 90 γκολ σε 567 επίσημους αγώνες.

Στις 13 Δεκεμβρίου 1998 με τη φανέλα της Λάτσιο και αντίπαλο την πρώην ομάδα του στο Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης στη Σέριε Α 1999–2000 σημείωσε χατ-τρικ, επίδοση ρεκόρ που παραμένει.

Το 2006, αφού πέρασε δύο σεζόν στην Ίντερ, ομάδα με την οποία κέρδισε δύο Κύπελλα Ιταλίας και το πρωτάθλημα του 2006, αποσύρθηκε και έγινε βοηθός του Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι για δύο χρόνια.

Άφησε το στίγμα του και στους πάγκους

Ο Μιχαΐλοβιτς αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική μετά το τέλος της «παικτικής» του καριέρας. Ο 53χρονος ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία το 2008 από τη Μπολόνια, στην οποία έχει επιστρέψει και βρίσκεται σήμερα. Το 2009 έφυγε για την Κατάνια, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα σε Φιορεντίνα, Εθνική Σερβίας, Σαμπντόρια, Μίλαν, Τορίνο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή