Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: LIVE το ντέρμπι τίτλου και η εξέλιξη στα ματς ΠΑΟΚ-Άρης, Ολυμπιακός-Βόλος

Στις 20:00 είναι προγραμματισμένη η σέντρα σε όλες τις αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League.

Τα βλέμματα φυσικά στρέφονται στο ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στη Λεωφόρο, ενώ επεισόδια εκτυλίχθηκαν πριν το ματς ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομία.

Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Βόλο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε LIVE μέσω του iefimerida.gr την εξέλιξη του ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ, αλλά και των υπόλοιπων ματς της αγωνιστικής:

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θέλουν να δώσουν τέλος στο σερί των πέντε συνεχόμενων ισοπαλιών μεταξύ του

Συνολικά ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ έχουν συναντηθεί 71 φορές με γηπεδούχους του Πράσινους. Οι 62 είναι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και οι 8 για τα Playoffs.

Ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει στις 33 από τις αναμετρήσεις, ενώ 26 έχουν τελειώσει ισόπαλες. Η ΑΕΚ από την πλευρά της έχει φύγει 12 φορές με νίκη σε αγώνες που ήταν φιλοξενούμενη.

Τα πέντε από τα δέκα τελευταία τους παιχνίδια ανεξάρτητα έδρας έχουν τελειώσει ισόπαλα, ενώ υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο του Παναθηναϊκού. Παράλληλα μόνο στα τέσσερα από τα τελευταία δέκα παιχνίδια τους έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος και αυτό συνέβη στα δύο της κανονικής διάρκειας του φετινού και του προηγούμενου πρωταθλήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη ποικιλία στα μεταξύ τους σκορ, αλλά παραμένει εντυπωσιακά κλειστή όταν υπάρχουν ισοπαλίες. Από τις 26 συνολικά αναμετρήσεις που έχουν τελειώσει χωρίς νικητή, οι 12 είναι με 1-1, οι 11 με 0-0 και 3 με 2-2.

  • 71 συναντήσεις
  • 33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
  • 26 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
  • 12 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ
  • ΓΚΟΛ : 96-59

Με την προϊστορία στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην εντός έδρας αναμέτρησή τους για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έβαλε τέλος στο σερί του Άρη, ο οποίος είχε πέντε διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα ανεξάρτητα έδρας (3 νίκες – 2 ισοπαλίες).

Ο Δικέφαλος επικράτησε και στο πρώτο ματς των Playoffs, στην έδρα του Άρη με 2-1 και σημείωσε την τρίτη νίκη του σε πέντε συνολικά παιχνίδια ως φιλοξενούμενος για αυτή τη διαδικασία. Ο Άρης επικράτησε στην περσινή σεζόν στην Τούμπα για τα Playoffs και έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ, ο οποίος στα προηγούμενα τρία ματς με τον Άρη ως γηπεδούχος είχε δύο νίκες και μια λευκή ισοπαλία.

Το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ είναι το δημοφιλέστερο σκορ που υπάρχει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αφοί οι 11 από τις 33 νίκες του Δικεφάλου είναι με 2-0. Ακολουθούν οι νίκες με 1-0 του ΠΑΟΚ με οκτώ εμφανίσεις, όσες έχει και η ισοπαλία 0-0. Οι έξι από τις 11 νίκες του Άρη είναι με 1-0.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • 62 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
  • 33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ
  • 18 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
  • 11 ΝΙΚΕΣ ΆΡΗΣ
  • ΓΚΟΛ: 92-45

Ξεκάθαρο το φαβορί στον Πειραιά

Τρεις ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις στην έδρα του Ολυμπιακού είχε ο Βόλος μέχρι την αναμέτρησή τους για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου πήρε την πρώτη του ισοπαλία με 1-1.

Μέχρι τότε είχε ακόμη μια ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά με 0-0 στο Βόλο. Συνολικά σε 9 αναμετρήσεις και στις δύο έδρες υπάρχουν 7 νίκες των Ερυθρολεύκων και 2 ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 και 3-0 στις δύο αναμετρήσεις που έγιναν στον Βόλο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τον Α’ Γύρο των Playoffs.

Ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει και στις τέσσερις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο στάδιο Καραϊσκάκης και ξεκίνησε με ένα γκολ στο 5-0 του 2019-20, συνέχισε με χατ τρικ στο 4-1 της σεζόν 2020-21, το 2021-22 σημείωσε το ένα από τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στη νίκη του με 2-1 επί του Βόλου και στο ματς του Α’ Γύρου βρήκε πάλι δίχτυα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • 4 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
  • 3 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ
  • 0 ΝΙΚΕΣ ΒΟΛΟΣ
  • ΓΚΟΛ: 12-3

Πηγή