Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Παναθηναϊκός: Το χρονικό του διαζυγίου με Δώνη και η επόμενη μέρα

Παναθηναϊκός: Το χρονικό του διαζυγίου με Δώνη και η επόμενη μέρα

Οι πράσινοι ζουν τρελά 24ωρα, με τις σχέσεις ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Γιώργο Δώνη να είναι ανύπαρκτες πλέον.

Το απόγευμα της 20ής Φεβρουαρίου, κάνοντας τις καθιερωμένες δηλώσεις στη Nova πριν την αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Γιώργος Δώνης έριχνε βόμβα, λέγοντας πως είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία αν δεν λυθούν κάποια εσωτερικά θέματα.

Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που λέμε… κεραυνός εν αιθρία, αφού δε φαινόταν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή τουλάχιστον τόσο σοβαρό. Αυτό θα αποκαλυπτόταν λίγες ώρες μετά, όταν έγινε γνωστό ότι ο Δώνης είχε δεχθεί νωρίτερα ένα τελεσίγραφο από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ: «Η εσύ στην ομάδα ή ο Χρήστος». Όπου «Χρήστος», ο Χρήστος Δώνης, παίκτης της ομάδας και γιος του Γιώργου.

Τα πράγματα φάνηκε να ηρεμούν τις επόμενες μέρες, ο προπονητής παρέμεινε στη θέση του, το ρεπορτάζ έλεγε ότι το μέλλον του θα κρινόταν στα πλέι οφ και καπού εκεί εμφανίστηκε και ο κορονοϊός, για να σταματήσει η δράση στα γήπεδα και να έρθει η ηρεμία και στο ρεπορτάζ των πράσινων.

Η επιστολή και η δημοσιοποίηση της

Μέχρι που ήρθε, τώρα, η ώρα για την επιστροφή στα γήπεδα και αποκαλύφθηκε «πανηγυρικά» το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε ανάμεσα σε Αλαφούζο και Δώνη. Πρόβλημα που φαίνεται με διάφορους τρόπους.

Καταρχάς, ο πιο… πειστικός από όλους, η επιστολή του μεγαλομετόχου προς τον προπονητή, με την οποία τον ενημερώνει ότι μετά το τέλος της σεζόν θα ολοκληρωθεί η συνεργασία τους. Κατά δεύτερον, η διαρροή αυτής της επιστολής. Ο Αλαφούζος έγραφε σε αυτή, ότι για το καλό της ομάδας δε θα πρέπει να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της πριν το τέλος των πλέι οφ. Τελικά έγινε γνωστό μέσα σε λίγες ώρες…

Η δημοσιοποίηση του επικείμενου διαζυγίου είχε ως συνέπεια το κλίμα να γίνει βαρύ στα αποδυτήρια, αφού οι ποδοσφαιριστές στηρίζουν τον προπονητή τους και απορούν γιατί δεν το κάνει και η διοίκηση. Την ίδια ώρα, ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και διοίκηση υπάρχει ήδη… ανοιχτό μέτωπο και αφορά στη μείωση απολαβών που προτείνουν οι διοικούντες και δε δέχονται οι παίκτες.

Όπως δε δέχεται και ο Αλαφούζος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το γεγονός ότι διέρρευσε η επιστολή. Αρχικά το μήνυμα της, εν συνεχεία το περιεχόμενο της. Και δε χρειάζεται να είναι ιδιοφυία κανείς για να καταλάβει ότι ο μεγαλομέτοχος το χρεώνει αυτό στον προπονητή, με συνέπεια να γράφεται σήμερα ότι ο Αλαφούζος σκέφτεται σοβαρά να απολύσει τον Δώνη τα προσεχή 24ωρα, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό χωρίς προπονητή στα πλέι οφ…


Πηγή