Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-1: Συνέχισε με νίκες στη Super League ο «δικέφαλος» του Βορρά, στο θρίλερ της Τούμπας

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είδε τον Ατρόμητο να τον ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις, ωστόσο «απάντησε» λίγο αργότερα και πήρε τελικά τη νίκη (και) στη 2η αγωνιστική της Super League.

O «δικέφαλος» του Βορρά εκμεταλλεύτηκε και το βράδυ της Κυριακής (28/8) την έδρα του, μετά το 1-0 επί του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα, κάνοντας το 2×2, όπως ο Παναθηναϊκός λίγη ώρα νωρίτερα. Οι «ασπρόμαυροι» ετοιμάζονται πλέον για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, έχοντας φτάσει στο ζητούμενο. Από την άλλη, η ομάδα του Περιστερίου δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα τρίποντα στη Super League, έπειτα από το 3-1 επί του ΟΦΗ εντός έδρας την πρώτη αγωνιστική, ωστόσο έδειξε ξανά πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τέρμα της λύτρωσης για τον ΠΑΟΚ σημείωσε ο Νάρεϊ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και αφού πρώτα ο Τζοβάρας στο 90+2′ είχε φέρει το ματς στα ίσα -προσωρινά όπως αποδείχθηκε- για τον Ατρόμητο, παρά το γεγονός ότι είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κιβρακίδη στο 92′. Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης είχε σημειώσει ο Κούτριτς με πέναλτι στο 12ο λεπτό.

Πήρε νωρίς προβάδισμα ο ΠΑΟΚ για τη δεύτερη νίκη του σε δύο ματς της Super League

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ επιθετικά το ματς. Και ευτύχησαν να κερδίσουν πέναλτι στο 11’, σε χέρι του Δημήτρη Χατζηισαϊα, έπειτα από κεφαλιά του Ινγκι Ινγκασον. Την εσχάτη των ποινών, που υποδείχθηκε έπειτα κι από τη χρήση του VAR, ανέλαβε ο Κούρτιτς για το γρήγορο 1-0.

Σε δύο περιπτώσεις στη συνέχεια, ο Ανδρέας Γιαννιώτης βγήκε νικητής στις «μονομαχίες με τον Μπράντον Τόμας, μια στο 24’ και μια στο 36’. Μόνο στο τέλος του πρώτου μέρους φάνηκε κάπως απειλητικός ο Ατρόμητος, με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι να μπλοκάρει το σουτ του Γκαετάν Ρομπάιγ (42’) ενώ αυτό του Έντερ Γκονζάλες (44’) πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κροάτη τερματοφύλακα.

Ο Ατρόμητος έκανε «ροντέο» το παιχνίδι, αλλά ο ΠΑΟΚ λυτρώθηκε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη

Πιο μοιρασμένο ήταν το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Καλή στιγμή στο 62’ για τους γηπεδούχους, με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να αποτυγχάνει από πλεονεκτική θέση με το κεφάλι ενώ δύο λεπτά μετά ο Γιαννιώτης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Αντριγια Ζίβκοβιτς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ματς έγινε άναρχο, χωρίς ωστόσο «καθαρές» ευκαιρίες. Η (νέα) κεφαλιά του Κουλιεράκη ήταν πάλι άστοχη στο 77’, ενώ το σουτ του Βίκτωρα Κλωναρίδη (79’) αποδείχθηκε αδύναμο για να ανησυχήσει τον Κοτάρσκι.

Η αποβολή του Κιβρακίδη στο 82’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, φάνηκε να απλοποιεί τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, που βρήκε γκολ με τον Νέλσον Ολιβέιρα στο 85′, ωστόσο ακυρώθηκε καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Κι ενώ ο Κοτάρσκι στο 90’ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το φάουλ του Χουάν Μουνίθ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από ωραία συνεργασία, ο Τζοβάρας πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-1. Τέλος; Όχι! Στο 6ο λεπτό του έξτρα χρόνου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε στο τρίποντο χάρη σε πολύ όμορφο και δύσκολο γκολ του Νάρεϊ.

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-1

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76’ Σάστρε), Ινγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κούρτιτς (80’ Σβαμπ), Ντάντας (76’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (81’ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (63’ Ολιβέιρα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Σουάρεθ, Γκονζάλες, Κουέν, Μουνίθ (90’+4’ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (62’ Κιάρτανσον), Κλωναρίδης (80’ Τζοβάρας), Τζαβίδας (62’ Ροτάριου).


Πηγή