Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

ΠΑΟΚ-Λίνκολν 2-0: Νίκησε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση [βίντεο] | ΣΠΟΡ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Λίνκολν στη σχεδόν άδεια Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Κοπεγχάγης πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Conference League.

Από το ξεκίνημα του αγώνα όπως ήταν αναμενόμενο ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτοβουλία κινήσεων και προσπάθησε από νωρίς να ανοίξει το σκορ απέναντι σε μία ομάδα που είχε σαν στόχο να αμυνθεί μαζικά και να κρατήσει μακριά τις επιθέσεις των γηπεδούχων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To ματς ΠΑΟΚ-Λίνκολν 2-0

Στο 15′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έστειλε από πλάγια θέση ένα δυνατό γωνιακό σουτ που αποκρούστηκε σε κόρνερ. Στο 17′ ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Σέρβου Ζίβκοβιτς, μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Σίντκλεϊ από αριστερά. Οι φιλοξενούμενοι αντεπιτέθηκαν και στο 20′ καλοζυγισμένο φάουλ του Γουόκερ, έβγαλε σε κόρνερ με ωραία επέμβαση ο Πασχαλάκης.

Στο 28′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ, το σουτ όμως του Τόμας Μουργκ εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Λίνκολν. Το ίδιο συνέβη και στο 30′ σε σουτ του Αουγκούστο. Το παιχνίδι με χαμηλή ποιότητα, αρκετή νευρικότητα και αρκετά λάθη είχε πάντα πρωταγωνιστή τον ΠΑΟΚ, που είχε ποσοστό κατοχής στο πρώτο ημίχρονο 64/100.

Στην επανάληψη, αρκετά νωρίς, στο 55′ ο ΠΑΟΚ απλοποίησε τα πράγματα με ένα δεύτερο γκολ που σημείωσε με γυριστή κεφαλιά ο Στέφαν Σβαμπ μετά από ωραία ασίστ του Αντριγια Ζίβκοβιτς. Το 2-0 δημιούργησε επανάπαυση στον ΠΑΟΚ που συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως το άγχος και την πίεση που τον χαρακτήριζαν στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα μέσα της επανάληψης μάλιστα ο προπονητής του ΠΑΟΚ απέσυρε από το παιχνίδι τους Τέιλορ, Σφιντέρσκι και Αουγκούστο, για να πάρουν ανάσες οι δύο τελευταίοι ενόψει της συνέχειας και το δύσκολο προγράμματος που έχει η ομάδα του στο πρωτάθλημα. Η συνέχεια δεν έκρυβε καμία έκπληξη, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ διατηρώντας τον έλεγχο του παιχνιδιού και επαναπαυμένος στο καθαρό 2-0 κάνοντας παιχνίδι συντήρησης και κρατώντας τις εντυπώσεις της νίκης, την πρόκριση και το αγωνιστικό συμμάζεμα απέναντι σε μία ομάδα η οποία βεβαίως δεν είχε καμία ισχύ. Στο 88′ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, έχασε δυο διαδοχικές πολύ καλές ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

ΠΑΟΚ-Λίνκολν 2-0

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (61′ Λύρατζης), Σίντκλει, Κρέσπο, Μιχάι, Σβαμπ (74′ Τσιγγάρας), Κούρτιτς, Αουγκούστο (67′ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι (67′ Ακπομ), Μουργκ, Αντ. Ζίβκοβιτς.

Λίνκολν (Μάικ Μακέλβι): Κόλεϊνγκ, Τοσκάνο, Τσιπολίνα, Λόπες, Σέρτζεντ, Ανόν, Γιαχάγια, Ρονάν (72′ Καραγέρο), Γουόκερ (85′ Οκράν), Γκόμεζ, Μπρίτο (78′ Αράιθα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή