Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Ανατροπή με σφραγίδα Αϊτόρ και φουλ για τίτλο

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποδράσει με το διπλό με ανατροπή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-2) για την 6η αγωνιστική της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να προηγηθούν στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αουγκούστο πέρασε με τακουνάκι την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σένκεφελντ και έβγαλε τετ-α-τετ τον Ολιβέιρα ο οποίος πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Μπρινιόλι για το 1-0.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε πώς μετέδωσε το iefimerida.gr LIVE την εξέλιξη του ντέρμπι.

Ο Αϊτόρ στο 51′ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι μετά από εντυπωσιακή μπαλιά του Πέρεθ, τον προσπέρασε και έκανε το 1-1, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έβαλε μπροστά το «τριφύλλι» στο 73′.

Πλέον, οι «πράσινοι» διατηρούν το απόλυτο στη Super League με 6 νίκες σε 6 ματς και… βλέπουν τίτλο, αν και η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο ματς, στο 12′, με τον Άνταμ Τσέριν να βρίσκει τον Αϊτόρ, το σουτ του οποίου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ντόμινικ Κοτάρσκι. Πέντε λεπτά μετά, από σέντρα του Λευτέρη Λύρατζη, ο Ολιβέιρα αστόχησε με το κεφάλι, αλλά στο 18′ ο Πορτογάλος δε λάθεψε: ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε την πάσα, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο «τσίμπησε» την μπάλα όσο χρειαζόταν για να πλασάρει ο Ολιβέιρα με το δεξί τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι για το 1-0. Οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό κι οι ευκαιρίες εξέλειπαν. Ένα σουτ του Κάλεντ Νάρεϊ (32′) κι ένα του Αντράζ Σπόραρ (37′) κατέληξαν στις αγκαλιές των τερματοφυλάκων ενώ η κεφαλιά του Γιασμίν Κούρτιτς στο 45′ δε βρήκε στόχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ισοφάρισε γρήγορα στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Ρούμπεν Πέρεθ βρήκε εξαιρετικά τον Αϊτόρ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Ισπανός πέρασε και τον Κοτάρσκι για να κάνει σε κενή εστία το 1-1. Ο τραυματισμός του Ολιβέιρα, άλλαξε κι άλλο την εικόνα του αγώνα, αφού ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από κλασικό φορ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν σπουδαία ευκαιρία στο 64′, όταν ο Αουγκούστο αστόχησε με το αριστερό έπειτα από την ωραία ενέργεια του Ζίβκοβιτς. Πέντε λεπτά μετά, από ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Κοτάρσκι βρήκε με τη γροθιά τον Σπόραρ. Η κεφαλιά του Σλοβένου πέρασε έξω, αλλά έπειτα από την παρέμβαση του VAR ο Γιούλιαν Βάινμπεργκερ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αϊτόρ ευστόχησε για το 1-2 στο 73′. Κι ενώ όλα έδειχναν… τέλος, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ανατράπηκε από τον Όρντουρ Μάγκνουσον στο 90′. Ο Βάινμπεργκερ έδειξε αρχικά την άσπρη βούλα, αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR, πήρε πίσω την απόφασή του.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ στην πρώτη φετινή ήττα και πλέον μπορεί να ονειρεύεται την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (86′ Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (77′ Τσαούσης), Ντάντας (76′ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς (86′ Γκορντετζιάνι), Νάρεϊ, Ντάγκλας Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (57′ Μπίσεσβαρ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ (90’+5′ Σάρλια), Μπερνάρ (90′ Γκάνεα), Σπόραρ (85′ Ιωαννίδης).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

*Στην Τούμπα δεν υπήρχαν πανό εκτός αυτών που αναφέρουν τα ονόματα των έξι φίλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη πριν από 23 χρόνια. Μάλιστα, οι παίκτες των δύο ομάδων κατέθεσαν στεφάνια μπροστά στη Θύρα 4 στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών.

*Εκτός αποστολής του Παναθηναϊκού έμεινε την τελευταία στιγμή ο Σεμπαστιάν Παλάσιος λόγω προβλήματος στην ποδοκνημική.


Πηγή