Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

ΠΑΟΚ: Στα 15,2 εκατ. ευρώ ορίστηκε η νέα ΑΜΚ της ΠΑΕ

To ποσό της νέας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ορίστηκε στα 15,2 εκατ. ευρώ, με την αξία κάθε μετοχής να ανέρχεται στα 0,30 ευρώ, ποσό που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (04/06) στο γήπεδο της Τούμπας.

Σε περίπτωση που καλυφθεί πλήρως η νέα αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θα φθάσει τα 119.540.633,40 ευρώ, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει βάλει από το 2012, μέσω αυξήσεων, πάνω από 100 εκατομμύρια στο ταμείο του ΠΑΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «δικεφάλου», Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ανέλαβε και στη σημερινή έκτακτη Γ.Σ. την ενημέρωση και την όλη διαδικασία, ενώ παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ και εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, Μαρία Γκοντσαρόβα, ο νομικός σύμβουλος, Αχιλλέας Μαυρομάτης, καθώς και ο φοροτεχνικός, Δημήτρης Πανοζάχος.

Βάσει της από 13/5/2019 πρόσκλησης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ προς τους μετόχους το πρώτο και βασικότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η «αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και καταθέσεις μετόχων προοριζόμενες για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την έκδοση νέων μετοχών», προκειμένου να καλυφθούν οι εταιρικές ζημιές και οι τρέχουσες ανάγκες της ομάδας.

Στη Γ.Σ. της εταιρείας εκπροσωπήθηκε το 87,45% του μετοχικού κεφαλαίου, άρα υπήρχε απαρτία, προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η διαδικασία.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή