Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-3: Παραμένει στην κορυφή της Super League με σόου του Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» με σκορ 3-0, για την 7η αγωνιστική της Super League.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος με δύο τέρματα, στο 17′ και στο 23′, έβαλε τις βάσεις για το νικηφόρο πέρασμα του Ολυμπιακού από την Ήπειρο. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Ροντινέι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον, οι Πειραιώτες παραμένουν στην κορυφή της Super League, στο +5 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (νωρίτερα ήρθε 2-2 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο) και ετοιμάζονται για το σημαντικό ματς με τη Μπάτσκα Τόπολα (5/10, 19:45) στη Σερβία για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Η εικόνα του αγώνα

Ουσιαστικά οι Πειραιώτες εξαργύρωσαν το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο τους και τον… ορεξάτο Ποντένσε, ο οποίος με δύο τέρματα στο 17΄ και στο 23΄ έβαλε τις βάσεις της νίκης. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ροντινέι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η αναμέτρηση άρχισε με 18 λεπτά καθυστέρηση, εξαιτίας ενός πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί των γηπεδούχων και το οποίο ζητήθηκε από τον διαιτητή του αγώνα να κατέβει. Τελικά μετά από διαβουλεύσεις το πανό καλύφθηκε και δόθηκε η πρώτη σέντρα.

Πλέον η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα «ταξιδέψει» με ανεβασμένη την ψυχολογία στη Σερβία και θα αναζητήσει στη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα (5/10), την πρώτη εφετινή νίκη της στη διοργάνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν με το… καλησπέρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να βρουν γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα. Σε αυτή τους την προσπάθεια, ο Ποντένσε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον Πορτογάλο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τον Ορτέγκα και με σουτ εκτός περιοχής να γράφει το 1-0 στο 17΄.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ποντένσε εκτέλεσε εκτός περιοχής με το αριστερό, νικώντας τον Κλέιμαν και γράφοντας το 2-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπήκε δυναμικά και στην επανάληψη, απείλησε, αλλά δεν κατάφερε να βρει το τρίτο της γκολ. Αρχικά στο 47΄ ο Αλεξανδρόπουλος τροφοδότησε τον Μπιελ, αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Ελ Κααμπί με ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να σημειώσει ένα εντυπωσιακό γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα… Στο 61΄ ο ΠΑΣ είχε καλή ευκαιρία να μειώσει με τον Μπάλαν, αλλά η κεφαλιά του ήταν εκτός εστίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε και πάλι απειλητικές διαθέσεις με αντεπιθέσεις, ο Κλέιμαν κατέβασε… ρολά, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντινέι με διπλή προσπάθεια κατάφερε να παραβιάσει τα δίχτυα του.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-3

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Λιάσος (62΄ Μπεγκαλα), Μπιλμπάο, Τζίμας (75΄ Γκάρο), Ροσέρο (61΄ Έφορντ), Παμλίδης, Μπάλαν (75΄ Κόντε).

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Φρέιρε (46΄ Παρόσο), Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης (46΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε (66΄ Καρβάλιο), Μπιέλ (84΄ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί (66΄ Μασούρας).


Πηγή