Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Πιτίνο: Δεν είμαστε τόσο σκληροί όσο πέρυσι

Πιτίνο: Δεν είμαστε τόσο σκληροί όσο πέρυσι

Ο Ρικ Πιτίνο δεν κρύφτηκε πίσω από το πρόσωπό του και εξήγησε ότι ο ρεαλιστικός στόχος του Παναθηναϊκού είναι τα playoffs, ενώ εξήγησε ότι πέρυσι η ομάδα ήταν καλύτερη σε θέμα αθλητικότητας και ριμπάουντ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα: «Η Ρεάλ μας κέρδισε στο κομμάτι της αθλητικότητας όπως έγινε και στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Εμείς δεν έχουμε το ίδιο μέγεθος ως ομάδα και αυτό φάνηκε από το ποσοστό τους στα δίποντα και τις βολές που εκτέλεσαν. Παλέψαμε ωστόσο δεν ήμασταν τόσο σκληροί σε αυτό το κομμάτι. Η Ρεάλ βρήκε εύκολα καλάθια δύο και τριών πόντων από τις θέσεις πέντε και δύο. Εμείς έπρεπε να κρατήσουμε χαμηλά τον αριθμό των λαθών. Δεν είχαμε αρκετούς αιφνιδιασμούς, ενώ δεν ματσάραμε καλά στο κομμάτι της αθλητικότητας».

Για το αν ο ΝτεΣόν Τόμας είναι υποτιμημένος ως παίκτης: «Ο Τόμας έχει βελτιωθεί. Πέρσι ήταν υποτιμημένος, αλλά δεν όχι φέτος».

Στη συνέχεια, ο Ρικ Πιτίνο πρόσθεσε: «Δεν είμαστε μία εξαιρετική ομάδα στο κομμάτι της άμυνας ή στα ριμπάουντ. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, όσον αφορά το ποιοι είμαστε ως ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε στα playoffs. Η ομάδα μου δεν είναι τόσο καλή όσο πέρσι όσον αφορά την άμυνα και τα ριμπάουντ. Δεν είμαστε τόσο σκληροί όσο πέρυσι. Όμως θα κάνουμε τα πάντα για τις τέσσερις νίκες ώστε να μπούμε στα playoffs».

Όσο για τον Ταβάρες και αν είναι εκείνος που κάνει την διαφορά: «Είναι καλύτεροι στην front line. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την εικόνα των ψηλών, όχι την αγωνιστική τους απόδοση, αλλά την σωματική τους εικόνα. Ο Ταβάρες είναι εξαιρετικός, μας ενοχλούσε συνεχώς στην επίθεση, έχει βελτιωθεί και αυτό το οφείλει στους προπονητές του».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή