Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Παναθηναϊκός: Ο Ρικ Πιτίνο επιστρέφει στον πάγκο του τριφυλλιού

Πιτίνο: Κουράστηκα να ακούω για τα μπάτζετ

Ο Ρικ Πιτίνο υποστήριξε πως η Μπαρτσελόνα έπαιξε με καρδιά και πως κουράστηκε να ακούει συνέχεια για τα μπάτζετ των ομάδων.

Αναλυτικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είπε στη Συνέντευξη Τύπου:

«Κάποιες φορές τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα. Είχαμε ελεύθερα τρίποντα και τα χάναμε, ο αντίπαλος τα έβαλε σε ένα κλειστό παιχνίδι. Εμείς τα χάσαμε, αυτό είναι το ξεκάθαρο κομμάτι της ήττας.

Η νούμερο ένα αδυναμία της ομάδας είναι τα ριμπάουντ. Δεν καταφέραμε να κυριαρχήσουμε στη ρακέτα, ούτε σε χαμένες ελεύθερες βολές. Αυτό που άκουγα όλη την εβδομάδα και με ενοχλεί, είναι ότι η Μπαρτσελόνα έχει 40 εκατομύρια δολάρια μπάτζετ κι εμείς έχουμε 10. Είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο, τι διάολο έχει να κάνει αυτή η διαφορά με το να κάνεις μπλοκ-άουτ και να πάρεις το ριμπάουντ; Μπορεί να είχαμε ρόστερ που άξιζε μόνο 100.000 δολάρια, αλλά αν είσαι πάνω από 2 μέτρα, αυτό δεν σε εμποδίζει και να κάνεις το μπλοκ-άουτ για να πάρεις το ριμπάουντ. Αυτή η ανοησία πρέπει να σταματήσει. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε είτε το μπάτζετ ματς κάνει 10 εκατομμύρια, 5 ή 100.000 δολάρια. Αρκεί να κάναμε σωστά μπλοκ-άουτ και να παίρναμε τα ριμπάουντ. Αυτό έχει να κάνει με το πόσο καλά κάνεις τα βασικά, πόσο παίζεις με καρδιά και πόσο σωστά κάνεις τα μπλοκ-άουτ. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Ο αντίπαλος έπαιξε με καρδιά, ναι έχουν ακριβούς παίκτες αλλά έπαιξαν με μεγάλη καρδιά και τους αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια.

Θα σας πω αυτό που είπα και στον Φριντέτ μετά τον αγώνα. Δεν είναι καλό να βάζεις 19 πόντους και να “τρως” 20. Αυτό είναι το μήνυμα προς όλους τους παίκτες. Είμαστε μια καλή επιθετική ομάδα. Είχαμε και σήμερα καλή επίθεση, είχαμε ανοικτά σουτ, αλλά τα χάσαμε. Στο κρίσιμο σημείο. Αυτή η ομάδα, από την αρχή της χρονιάς, αυτό έκανε. Ο προηγούμενος προπονητής πριν από εμένα, έκανε κάτι έξυπνο. Δεν παίζεις άμυνα; Σε αφήνω στον πάγκο. Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια. Πρέπει να μαζεύεις τα ριμπαόυντ, να παίζεις άμυνα και η άμυνά σου θα σε οδηγήσει σε καλύτερη επίθεση. Παίξαμε καλύτερα απόψε από ότι στις δυο τελευταίες νίκες μας. Αν δείτε το βίντεο στις δυο νίκες μας, ήμασταν μια φτωχή ομάδα στα βασικά. Αλλά κερδίσαμε. Απόψε, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι αλλά χάσαμε. Αν δεν παίξεις άμυνα, αν δεν πάρεις τα ριμπάουντ στην Euroleague απέναντι σε ομάδες σαν τη Μπαρτσελόνα, δεν έχεις καμία τύχη να κερδίσεις. Αν μπορούμε να γίνουμε μια σπουδαία ομάδα; Σπουδαία σημαίνει μια ομάδα που μαζεύει τα ριμπάουντ με συνέπεια, που έχει… πείνα να το κάνει αυτό. Αυτό δεν το έχω δει από τον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ταλέντο. Θα πρέπει να παίζουμε σαν πεινασμένα σκυλιά. Αυτό έχει να κάνει με τη νοοτροπία. Θα το βελτιώσουμε αυτό, είμαι εδώ περίπου 10 ημέρες. Σίγουρα απογοητεύτηκα από την ήττα, αλλά παίζαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Έπαιξαν σκληρά, έχουν όλα τα συστατικά για να γίνουν μια πολύ σπουδαία ομάδα. Εμείς όχι. Αλλά όχι λόγω του μπάτζετ, ούτε λόγω του ταλέντου.

Σουτάραμε 66% στα δίποντα, είχαμε μόλις 9 λάθη στο παιχνίδι οπότε όλα είχαν να κάνουν με το αμυντικό ριμπάουντ. Είναι ξεκάθαρα τα βασικά στοιχεία του μπάσκετ, για αυτό η Μπαρτσελόνα αξίζει τα συγχαρητήριά μας. Εμείς χάσαμε από την άμυνα και τα ριμπάουντ, για αυτό θα πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες μας πόσο σημαντικά είναι τα ριμπάουντ και η άμυνα. Αυτά τα στοιχεία θα βελτιώσουν την ομάδα στη συνέχεια».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή