Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Προκριματικά Euro 2024: «Έπεσε» χωρίς μάχη η Εθνική -Ήττα 3-0 από τους Ολλανδούς [βίντεο]

Η Εθνική ομάδα έκανε το ταξίδι στην Ολλανδία και στο «Φίλιπς Στάντιον», ωστόσο δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι, φεύγοντας ηττημένη με 3-0, για τα προκριματικά του Euro 2024.

Εκμεταλλευόμενη τις μεγάλες αδυναμίες της Εθνικής μας στην άμυνα, η ομάδα του Κούμαν έφτασε ένα πολύ εύκολο 3-0 έχοντας τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα σε κάτι περισσότερο από είκοσι λεπτά, σκοράροντας τρία γκολ από το 17ο έως το 39ο λεπτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ολλανδία έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στην προκριματική φάση του EURO 2024 και έφτασε τη «γαλανόλευκη» στη δεύτερη θέση και στους 6 βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο, ενώ πήρε και σημαντικό πλεονέκτημα στα τέρματα.

Από την άλλη, μια ομάδα αγνώριστη επί τα χείρω, στο χειρότερο παιχνίδι της επί ημερών Πογέτ… Ακόμη και στον αγώνα στο Παρίσι με τη φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 Γαλλία, που τελείωσε με 10 παίκτες, η Ελλάδα είχε να επιδείξει 6 τελικές μα κυρίως έπαιξε με πάθος και αυταπάρνηση, στοιχεία που ουδέποτε εμφανίστηκαν στο Αϊντχόφεν.

Αγωνιστικά, οι «Οράνιε» πήραν από την αρχή τον έλεγχο και χωρίς να έχουν «κατοχή αιχμαλωσίας» οδηγούσαν με τη μεγάλη πίεση από ψηλά σε συνεχή λάθη τους Έλληνες διεθνείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκριματικά Euro 2024: Μπήκαν δυνατά οι Ολλανδοί -Καθάρισαν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο

Έτσι, μετά τις πρώτες… προειδοποιητικές βολές ο Κούμαν πετάχτηκε από τον πάγκο του για πρώτη φορά στο 17ο λεπτό: από κόρνερ του Μπλιντ ο Ντούμφρις πήρε την κεφαλιά που κατέληξε σε πάσα προς τον Ντε Ρόουν, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ άνοιξε το σκορ.

Ο Βλαχοδήμος επενέβη εξαιρετικά στο 29΄ και στο 30΄, στις προσπάθειες των Σίμονς και Βέγκχορστ, αλλά ένα λεπτό αργότερο δεν μπορούσε να αντιδράσει στην κοντινή εκτέλεση του Χάκπο, ο οποίος δέχθηκε τη σέντρα-ασίστ του Ντούμφρις, στόπαρε με το στήθος και έγραψε το 2-0.

Η Ελλάδα φάνηκε για πρώτη φορά στο 35΄ με την άστοχη κεφαλιά του Κουρμπέλη από σέντρα του Μασούρα και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο πανταχού παρών Ντούμφρις δοκίμασε ένα συρτό σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Στο 39΄ ο Σιώπης προσπάθησε μάταια να ματσάρει την ταχυδύναμη του Χάκπο, ο οποίος ουδόλως ένιωσε το μαρκάρισμα, βρήκε τον Ντούμφρις δεξιά κι εκείνος με την τρίτη (!) ασίστ του στο παιχνίδι έχρισε σκόρερ και τον Ντε Ρόουν, για το 3-0.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι «έσβησε». Οι «Οράνιε» δεν είχαν λόγο να συνεχίσουν άλλο με το πόδι στο γκάζι και ο προπονητής τους βρήκε την ευκαιρία να κάνει διαχείριση, καθώς την Κυριακή (10/9) η ομάδα του έχει δύσκολη αποστολή στο Δουβλίνο, απέναντι στην Ιρλανδία.

Κάπως έτσι το χρονόμετρο σημάδευε το 82ο λεπτό για να σημειωθεί η πρώτη (και μοναδική) φάση στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα σουτ του Ράιντερς που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος.

Δείτε τα highlights του αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στους Ολλανδούς

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκριματικά Euro 2024: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

2ος όμιλος

Ολλανδία -Ελλάδα 3-0: Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φλέκεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, ‘Ακε (46΄ Ντε Φράι), Ντούμφρις (Ντε Λιχτ), Ντε Ρόουν (65΄ Ράιντερς), Ντε Γιονγκ (77΄ Φέερμαν), Μπλιντ, Σίμονς, Βέγκχορστ, Χάκπο (65΄ Λανγκ).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (70΄ Γιαννούλης), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (70΄ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77΄ Μπουχαάκης), Μάνταλος, Παυλίδης (73΄ Γιακουμάκης), Μασούρας (70΄ Φούντας).


Πηγή