Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Προκριματικά Euro U21: Ανατροπή και σπουδαία νίκη η Εθνική Ελπίδων, 2-1 την Πορτογαλία

Μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Πορτογαλίας πέτυχε η Εθνική Ελπίδων στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης, σε αναμέτρηση για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro U21 που θα γίνει το 2025.

Χάρη σε τέρματα των Τζόλη (31′) και Παναγίδη (50′), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέτρεψε το προβάδισμα που είχαν πάρει οι φιλοξενούμενοι με τον Κονσεϊσάο (30′) και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στην τελική φάση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια της Πορτογαλίας, που προπορεύεται στο όμιλο με 12 βαθμούς σε 5 αγώνες, έναντι 11 της Ελλάδας (σε 6 παιχνίδια) και 10 της Κροατίας (σε 4 ματς).

Η ελληνική ομάδα απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον για 60 λεπτά, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και -το σημαντικότερο- αντέδρασε άμεσα, όταν οι Ίβηρες άνοιξαν το σκορ στο 30′, κόντρα στη ροή του αγώνα, με εξαιρετικό αριστερό σουτ του Κονσεϊσάο έξω από την περιοχή.

Στο επόμενο λεπτό ο Τζόλης, που ήταν ο εκφραστής των περισσότερων επιθέσεων της Εθνικής, συνεργάστηκε ωραία με τον Δαρέλα και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε.

Το γκολ το οποίο έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 50′ με συρτό σουτ του Παναγίδη, μετά από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Κίτσου. Στο τελευταίο ημίωρο οι διεθνείς οπισθοχώρησαν και η Πορτογαλία πίεσε, αλλά ο Τζολάκης ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, με αποκορύφωμα τη διπλή επέμβαση στα σουτ των Κονσεϊσάο και Ματέους (68′).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελλάδα – Πορτογαλία 2-1

Ελλάδα: Τζολάκης, Κρυπαράκος, Κωνσταντόπουλος, Κωστής, Κίτσος, Κουρφαλίδης (78′ Μεταξάς), Καραμπέρης, Δαρέλας, Τζόλης, Παναγίδης (64′ Παναγιώτου), Νιάρχος (56′ Ζουγκλής)

Πορτογαλία: Σοάρες, Ροντρίγκες, Βέιγκα, Τομάς Αραούζο, Γκόμες (82′ Εστέβες), Μπερνάρντο, Σόουζα (46′ Ματέους), Μαρκές (73′ Σάντος), Μοράις (61′ Σίλβα), Ενρίκε Αραούζο (46′ Τομάς), Κονσεϊσάο


Πηγή