Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Προσέφυγε στο CAS ο ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας

Προσέφυγε στο CAS ο ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας

Στο CAS προσέφυγε και επίσημα ο ΠΑΟΚ, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να κάνει πράξη τα όσα είχε προαναγγείλει και κατέθεσε -μέσω δικηγορικού γραφείου στην Ελβετία- προσφυγή στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με την οποία διατηρούταν η ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών από το Πειθαρχικό Όργανο της Super League για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης κατέθεσε έναν ογκώδη φάκελο, ο οποίος περιλαμβάνει -πέραν της προσφυγής- περίπου 1.000 σελίδες με συνοδευτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, το επόμενο βήμα είναι η ανταλλαγή εγγράφων με την Ελληνική Ομοσπονδία, ενώ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αναμένουν την ειδοποίηση για την εκδίκαση.

«Είχαμε προαναγγείλει ότι η υπόθεση αυτή, θα λήξει στο CAS. Ευελπιστούμε ότι το CAS θα δικάσει. Θα δούμε αν οι ελληνικές αρχές, υπολείπονται σε ταχύτητα και διείσδυση και αν κάποιοι γλίτωσαν από τιμωρίες», σχολίασε το στέλεχος της ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος.

Την κατάθεση της προσφυγής έκανε ο Ελβετός δικηγόρος που ανήκει σε γραφείο που εξειδικεύεται σε υποθέσεις που αφορούν στο CAS και με το οποίο έχει αρχίσει εδώ και λίγες εβδομάδες να συνεργάζεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος θα τρέξει και τα επόμενα βήματα μέχρι να φτάσουμε στη δίκη, με μοναδικό ερωτηματικό να παραμένει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (ακροαματική διαδικασία ή τηλεδιάσκεψη) λόγω των συνθηκών που επικρατούν την συγκεκριμένη περίοδο.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας τη Δευτέρα (04/05) για την κίνηση αυτή των ανθρώπων του «δικεφάλου», υποστήριξε αναφορικά με τα επόμενα βήματα της υπόθεσης: «Θα πρέπει να ενημερωθεί η ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει.

Στο CAS δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Αυτό θα υποστηρίξουμε. Εφόσον, απαντήσει η ΕΠΟ, θα πρέπει να οριστεί η δικάσιμος μετά από 1 με 1,5 μήνα και έπειτα να βγει η απόφαση. Πιστεύω ότι μέχρι τέλη Ιουλίου θα έχει βγει η απόφαση».

Επίσης, ένα από τα προσεχή βήματα είναι να επιλεγούν οι τρεις διαιτητές, με τον ΠΑΟΚ να έχει το δικαίωμα της μιας επιλογής.


Πηγή