Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ρουμπιάλες στο δικαστήριο: «Το φιλί στην Ερμόσο ήταν συναινετικό»

Ο πρώην πλέον πρόεδρος της ισπανικής ομοσποδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, είπε στο ισπανικό δικαστήριο ότι το φιλί στην Τζένι Ερμόσο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ Γυναικών, ήταν συναινετικό.

Ο δικαστής αρχικά ζήτησε την απαγόρευση του Λουίς Ρουμπιάλες από το να μπορεί να πλησιάσει την γνωστή ποδοσφαιρίστρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εισαγγελείς ζήτησαν την έκδοση απαγορευτικής διαταγής, καθώς το εθνικό δικαστήριο της Μαδρίτης εξέταζε ποινική καταγγελία για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό.

Εμφανιζόμενος στο δικαστήριο για πρώτη φορά, ο Ρουμπιάλες αρνήθηκε ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην Ερμόσο, φιλώντας την στα χείλη μετά τη νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Ωστόσο, η Τζένι Ερμόσο επέμεινε ότι δεν συναίνεσε στο φιλί, σύμφωνα με το BBC.

Αρνήθηκε δύο ποινικά αδικήματα ο Ρουμπιάλες

Ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF), ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εμφανίστηκε σε κλειστή συνεδρίαση του δικαστηρίου για να αρνηθεί δύο ποινικά αδικήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δικαστής Φρανσίσκο ντε Χόρχε κλήθηκε να του απαγορεύσει να πλησιάσει την Τζένι Ερμόσο σε απόσταση 500 μέτρων ή να επικοινωνήσει μαζί της. Αργότερα θα αποφασίσει αν θα στείλει την υπόθεση σε δίκη.

Τι ισχυρίστηκε ο Ρουμπιάλες

Ο Ρουμπιάλες υποστήριξε ότι όταν κρατούσε το κεφάλι της στα χέρια του και τη φιλούσε στα χείλη ήταν αμοιβαίο και συναινετικό. Τελικά παραιτήθηκε την Κυριακή από πρόεδρος της ομοσπονδίας, δηλώνοντας: «Έχω πίστη στην αλήθεια και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επικρατήσει».

Έξω από το δικαστήριο, η δικηγόρος της Τζένι Ερμόσο, Κάρλα Βαλ, δήλωσε ότι όλοι είχαν δει τι είχε συμβεί: «Μπορούμε να πούμε ακριβώς ότι χάρη σε [αυτές τις εικόνες], και χάρη στην κοινωνική αλλαγή και τις αλλαγές στο νόμο, μπορούμε να δείξουμε ότι ο Ρουμπιάλες είχε πλήρη έλλειψη συναίνεσης».


Πηγή