Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ρούνεϊ: Ας μη ρισκάρουμε τη ζωή μας για μερικές κεφαλιές…

Υπέρ της μείωσης των ασκήσεων με κεφαλιές στις προπονήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων ώστε να υπάρξει έτσι ένας τρόπος αντιμετώπισης της άνοιας, τάχθηκε ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Η άνοια είναι μια ασθένεια η οποία ειδικά στο αγγλικό ποδόσφαιρο έχει γιγαντωθεί και έχει «χτυπήσει» πολλούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, με πιο πρόσφατο τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον για τον οποίο υπήρξε και ανακοίνωση από την οικογένειά του.

Ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής της Ντέρμπι Κάουντι, Γουέιν Ρούνεϊ, σε αυτό το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του μετά την απόλυση του Φιλίπ Κοκού, μίλησε για το σημαντικό ζήτημα και είχε να πει:

«Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν “φύγει” από την άνοια τα τελευταία χρόνια και είναι κρίμα να βλέπεις και παλαίμαχους παίκτες να “φεύγουν” πρόωρα από κάτι που τους προκλήθηκε από το ποδόσφαιρο.

Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει για να προστατευθεί η κάθε επόμενη γενιά. Ας μη ρισκάρουμε τις ζωές μας για μερικές κεφαλιές παραπάνω στις προπονήσεις. Μακάρι να βρεθεί μια λύση. Αν όντως γίνει αυτό που πρέπει και μπορέσει κάποιος να ζήσει 10-15 χρόνια περισσότερο απλά και μόνο μειώνοντας ορισμένα πράγματα στην προπόνηση, τότε ας γίνει».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή