Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ρωσία: Η Ένωση Ρώσων Αθλητών για τα μέτρα αποκλεισμού -«Είμαστε αντίθετοι στην αθλητική γενοκτονία μας»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ρώσοι αθλητές, σχετικά με τα μέτρα αποκλεισμού που παίρνουν η μία με την άλλη οι αθλητικές ομοσπονδίες.

Όλα αυτά, μετά τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να απαγορεύεται σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, αλλά και σε αξιωματούχους η συμμετοχή σε αγώνες-τουρνουά και να μετακινήσουν ή να ακυρώσουν οποιεσδήποτε διοργανώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ρώσων αθλητών αναφέρει:

«Ο αθλητισμός ανέκαθεν υπήρξε πρέσβης της ειρήνης και της καλής θέλησης, δημιουργώντας ευκαιρίες ώστε να βοηθούν να επιλύονται οι διαμάχες. Αυτή είναι η αποστολή του Ολυμπιακού κινήματος.

Έτσι νομίζαμε μέχρι πριν από λίγες μέρες κι έπειτα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και μια σειρά διεθνών ομοσπονδιών χωρίς καμία νομιμοποίηση και παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα, αποφάσισαν να στερήσουν από τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διοργανώσεις.

Μπροστά στα μάτια μας, για χάρη πολιτικών πιέσεων και εξωγενούς επιρροής, συντελείται μια τραγική καταστροφή της Ολυμπιακής οικογένειας, της οποίας ανέκαθεν ήμασταν περήφανα μέλη της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αντίθετοι στην αθλητική γενοκτονία των Ρώσων»

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην αθλητική γενοκτονία των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους υπευθύνους και τα εμπλεκόμενα μέρη. Αναθεωρείστε τις αποφάσεις σας!

Από ιστορικής άποψης, είναι καταστροφικές για την Ολυμπιακή κοινότητα και κάνει πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι κανείς αθλητής σήμερα μπορεί να νιώθει προστασία κι ότι τα δικαιώματα του είναι εγγυημένα.

Αν στο παρόν δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την ενότητα μας και την αμοιβαία κατανόηση μας, τότε στο εγγύς μέλλον αναμένουμε τις πιο αρνητικές συνέπειες αυτής της σύγκρουσης».


Πηγή