Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ρόμπιν Φαν Πέρσι: Ο Φαν Γκάαλ με χαστούκισε επειδή δε δέχτηκα να γίνω αλλαγή

Ρόμπιν Φαν Πέρσι: Ο Φαν Γκάαλ με χαστούκισε επειδή δε δέχτηκα να γίνω αλλαγή

Ένα ξεχωριστό επεισόδιο με τον Λουίς Φαν Χάαλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αποκάλυψε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Από χίλια κύματα έχει περάσει η σχέση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι με τον Λουίς Φαν Χάαλ. Πριν από λίγο καιρό, ο Ολλανδός άλλοτε επιθετικός των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκάλυψε ότι ο συμπατριώτης του τον υποχρέωσε να αποχωρήσει από τους Κόκκινους Διαβόλους.

Λίγους μήνες πριν από το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν πολύ καλές, όταν συνεργάζονταν στην εθνική ομάδα της χώρας, με την οποία έφτασαν έως την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Στον προημιτελικό της Ολλανδίας με την Κόστα Ρίκα, η οποία στην φάση των «16» είχε αποκλείσει την Ελλάδα, ο Φαν Πέρσι είχε μια κράμπα στα πρώτα λεπτά της παράτασης. Ο Φαν Χάαλ του είπε ότι θα τον αντικαταστήσει, αλλά ο Φαν Πέρσι αρνήθηκε, λόγω της πιθανότητας να πάει το ματς στα πέναλτι, όπως και έγινε.

«Όταν τελείωσε η παράταση, μαζευτήκαμε κοντά στον πάγκο και ξαφνικά με χαστούκισε. Μπανγκ! Μετά, με το χέρι χτύπησε φιλικά την πλάτη και μου είπε θυμωμένος: ‘Μην το κάνεις αυτό ποτέ ξανά’» αποκαλύπτει ο Φαν Πέρσι στην βιογραφία «LvG (σ.σ. τα αρχικά του Φαν Χάαλ), ο προπονητής και ο άνθρωπος», η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Στη συνέχεια, ο Φαν Χάαλ έπιασε από κοντά τον Φαν Πέρσι και του ζήτησε να είναι ψύχραιμος από την άσπρη βούλα. «Τώρα ξέχνα το και φρόντισε να βάλεις το πέναλτι» του είπε θυμωμένος. Ο Φαν Πέρσι το έκανε, η Ολλανδία προκρίθηκε με 4-3 εις βάρος της Κόστα Ρίκα, προτού αποκλειστεί στα ημιτελικά, και πάλι στα πέναλτι, από την Αργεντινή.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή