Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Σάκκαρη: Μεγάλη πρόκληση κόντρα στην Μπαντόσα -Θα βρεθεί στην 3η θέση της κατάταξης αν κερδίσει

Μπροστά σε μία ακόμη μεγάλη πρόκληση στην καριέρα της θα βρεθεί σε λίγες ώρες η Μαρία Σάκκαρη.

Απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Πάουλα Μπαντόσα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (περίπου στις 5), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα επιδιώξει να πάρει το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό του Indian Wells, μιας και ήδη θα έχει βγει η πρώτη φιναλίστ από τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στην Σιμόνα Χάλεπ και στην Ίγκα Σφιόντεκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το μεγάλο στόχο και των δύο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στον τελικό, υπάρχει ακόμη ένα κίνητρο: όποια από τις δύο τενίστριες επικρατήσει θα βελτιώσει την θέση της στην παγκόσμια κατάταξη.

Η μεν Σάκκαρη, που ανέβηκε στο νο5 μετά τη νίκη της επί της Ρουμπάκινα, εφόσον επικρατήσει της Ισπανίδας θα «αναρριχηθεί» άλλες δύο θέσεις (νο3), η δε Μπαντόσα, σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο της 26χρονης πρωταθλήτριας, θα βρεθεί στο νο4 και θα… ρίξει την Ελληνίδα στο νο6!

Για την Σάκκαρη υπάρχει ένα επιπλέον «πρέπει», αυτό του να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό 1000άρι τουρνουά της WTA, ενώ η Μπαντόσα θα επιδιώξει να κάνει το back to back στην Καλιφόρνια, μετά την κατάκτηση του τίτλου της περασμένης περιόδου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σπάσει την κακή παράδοση σε ημιτελικούς θέλει η Σάκκαρη

Ως ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα μπορεί να χαρακτηριστεί ο ημιτελικός του Indian Wells για την Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών στην Ελλάδα θα προσπαθήσει να «σπάσει» την κακή παράδοση που έχει όταν φτάνει σε ημιτελικούς του Tour, έχοντας ρεκόρ 4-14!

Πιο πρόσφατος αποκλεισμός ήταν αυτός του περασμένου μήνα στον ημιτελικό της Ντόχα, όπου ηττήθηκε από την Πολωνή, Ίγκα Σφιόντεκ με 2-0 (6-4, 6-3), με την τελευταία να κατακτά λίγο αργότερα το τρόπαιο.

Σαφώς καλύτερα είναι τα πράγματα για την Μπαντόσα, η οποία μετά από ένα αρνητικό σερί 5 ηττών στο ξεκίνημά της, ωστόσο, από κει και πέρα μετρά τρεις διαδοχικές προκρίσεις με πιο πρόσφατη αυτή στο τουρνουά που προηγήθηκε του Australian Open, στο Σίδνεϊ, με 2-0 επί της Ντάρια Κασάκτινα με 6-2, 6-2.

Η Ισπανίδα, επίσης, «γράφει» ένα σερί 10-0 στο «κυρίως ταμπλό» του Indian Wells, έχοντας μόνο μία ήττα σε προκριματικούς από την Βερόνικα Κουντερμέτοβα, την οποία νίκησε χθες και πέρασε στα ημιτελικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναμέτρηση των δύο αθλητριών είναι μόλις η 2η μεταξύ τους, μετά την φάση των ομίλων στους τελικούς της WTA στη Γουδαλαχάρα. Η Μπαντόσα ήταν καλύτερη… στις λεπτομέρειες και νίκησε με -0 την Σάκκαρη (7-6, 6-4), παίρνοντας το “εισιτήριο” για την τετράδα του τουρνουά.


Πηγή