Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Σάλος με δηλώσεις του προέδρου της FIFA: «Στους εργάτες του Κατάρ δώσαμε αξιοπρέπεια, περηφάνεια»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο προχώρησε ακόμα μια φορά σε δηλώσεις που θα συζητηθούν, ερωτηθείς για τους φερόμενους θανάτους μεταναστών στα έργα του Κατάρ.

Ο πρόεδρος της FIFA, τόνισε πως ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες, η παγκόσμια ομοσπονδία χάρισε στους εργάτες αξιοπρέπεια και περηφάνια, βάζοντάς τους να δουλέψουν για τις υποδομές του Μουντιάλ 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε, πως στα τέλη Ιανουαρίου ο Ινφαντίνο είχε εκφράσει την άποψη πως το «Το Μουντιάλ μπορεί να αποτρέψει τους Αφρικανούς από το να πεθαίνουν διασχίζοντας τη Μεσόγειο».

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι αυτοί που «φωνάζουν» για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ, ενώ οι θάνατοι χιλιάδων μεταναστών στα κατασκευαστικά έργα δεν πρόκειται να ξεθωριάσουν από το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εν μέσω αυτής της κατάστασης, την οποία αποφεύγει να αναγνωρίσει επίσημα η ίδια η FIFA, ο πρόεδρός, Τζιάνι Ινφαντίνο, προέβη σε τουλάχιστον αμφιλεγόμενες δηλώσεις αναφορικά με το καθεστώς της εργασίας στο Κατάρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικά, προσπάθησε να… αναδείξει τη μεγαλοψυχία της FIFA για την εργασία που προσέφερε στους μετανάστες που ταξίδεψαν στο Κατάρ προσπαθώντας να ζήσουν.

Ο ισχυρός άνδρας της FIFA μίλησε σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Καλιφόρνια και ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί εκμετάλλευσης εργατών στο Κατάρ ενόψει του Μουντιάλ, απάντησε με μάλλον ατυχή τρόπο, δίνοντας εμμέσως άλλοθι στις σκληρές συνθήκες εργασίες που αντιμετώπισαν χιλιάδες μετανάστες, εκ των οποίων αρκετοί έχασαν τελικά τη ζωή τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, για τους εργάτες στο Μουντιάλ του Κατάρ 2022:

«Οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Ιταλία στην Ελβετία. Όταν δίνεις δουλειά σε κάποιον, ακόμα και σε σκληρές συνθήκες, του δίνεις παράλληλα αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια», ήταν η ατάκα του Ιταλοελβετού παράγοντα που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μόλις λίγες μέρες μετά την εξομολόγηση-σοκ του πατέρα ενός από τους αδικοχαμένους εργάτες, ο οποίος είχε δηλώσει πως ο γιος του δούλευε 12 ώρες την ημέρα με 40 βαθμούς Κελσίου αντί μίας λίρας την ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιδρούν οι χρήστες του Twitter

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή