Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Λαμία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 29χρονου ποδοσφαιριστή

Γνωστά έγιναν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του 29χρονου ποδοσφαιριστή στη Λαμία.

«Πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου» έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Μαΐου στη Λάρισα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamianow.gr. Ο αδικοχαμένος Μάκης Χριστόπουλος, ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ροδίτσας, μπήκε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της ομάδας του με την Αθλητική Ένωση Δίβρης, για το τοπικό πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας (3ος όμιλος), ένιωσε αδιαθεσία, αποχώρησε στα αποδυτήρια, όπου και κατέρρευσε.

Όπως αναφέρεται, το θέμα πήρε διαστάσεις και η Εισαγγελία Λαμίας έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση και θα ακολουθήσει δικαστική διευρεύνηση. H υπόθεση απασχολεί και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας, αλλά και τον τοπικό Σύνδεσμο Διαιτητών για το κατά πόσο ο ρέφερι της αναμέτρησης διερεύνησε εάν ο παίκτης είχε δηλωθεί με άλλο όνομα.

Σοκ στη Λαμία: 29χρονος ποδοσφαιριστής έπαθε ανακοπή στο γήπεδο

Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 29χρονου ποδοσφαιριστή -Μπήκε να παίξει με όνομα άλλου παίκτη

Ο 29χρονος είχε περάσει αλλαγή στο παιχνίδι, αισθάνθηκε δυσφορία και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, πηγαίνοντας μόνος του στα αποδυτήρια του γηπέδου όπου και κατέρρευσε. Ο διασώστης που βρισκόταν στο γήπεδο του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, όπως και ο διαιτητής του αγώνα, που τυγχάνει να είναι τελειόφοιτος φοιτητής ιατρικής. Επίσης, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέβη στο γήπεδο και τον παρέλαβε.

Περιπολικά της Αστυνομίας συνόδεψαν το ασθενοφόρο, ενώ και άλλα οχήματα διευκόλυναν τη διέλευσή του από τους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας και τον περιφερειακό, για να φθάσει προσεγγίσει γρήγορα στο νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών που κατεβλήθησαν, ο νεαρός δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή.

Στην εκπομπή «Tlive» του Alpha μίλησε ο Δημήτρης Βάρσος, πρόεδρος της ομάδας στην οποία αγωνιζόταν ο άτυχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος δήλωσε: «Φόρεσε τη φανέλα, μπήκε μόνος του μέσα και ώσπου να καταλάβουμε τι έγινε, δεν άντεξε δέκα λεπτά και βγήκε», είπε.

«Η ομάδα είχε ξεκινήσει και αυτός μπήκε στο 48′. Φόρεσε τη φανέλα και μπήκε μέσα με ένα όνομα, ο οποίος δεν ήταν ούτε καν στο γήπεδο!», τόνισε ακόμη.

Ο πρόεδρος της ομάδας ανέφερε πως ο άτυχος αθλητής είχε κάρτα υγείας (είχε εκδοθεί στις 27/10/2021), αλλά υπήρχε στην περίπτωσή του γραφειοκρατικό κώλυμα. «Είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν στη Γερμανία και έπρεπε να έρθει ένα χαρτί από εκεί, ότι δεν έχει δελτίο αλλού, για να μπορέσουμε να τον δηλώσουμε σαν ποδοσφαιριστή δικό μας.

Σημασία έχει ότι είχε πάει στον γιατρό, παρακολουθούσε προπονήσεις κανονικά στην ομάδα, δεν είχε πρόβλημα κανένα, τον εξέτασε ιδιώτης γιατρός. Το χαρτί το έχουμε, από κει και πέρα ήταν άτυχη στιγμή… Τώρα, τι έχει γίνει, θα το δείξει η νεκροψία».

Λαμία: Η ανακοίνωση της ομάδας του 29χρονου ποδοσφαιριστή -«Είχε υποβληθεί σε εξετάσεις»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του 29χρονου ποδοσφαιριστή, τονίζει ότι ο άτυχος άνδρας είχε υποβληθεί «σε σειρά εξετάσεων ιατρικών και καρδιολογικών», όπως συμβαίνει με όλους όσοι αγωνίζονται -έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. «Είχε βρεθεί κατάλληλος να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του συλλόγου», επισημαίνεται σχετικά.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

Με ανακοίνωσή της η ομάδα του Ηρακλή Ροδίτσας ανάφερε ότι το τραγικό γεγονός της απώλειας του Μάκη Χριστόπουλου ότι είχε κάνει εξετάσεις και είχε κριθεί κατάλληλος.

«Το Δ.Σ. οι ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Α.Σ.Ηρακλή Ροδίτσας είμαστε συντετριμμένοι από τον απρόσμενο χαμό ενός μέλους της ποδοσφαιρικής οικογένειας μας.

Το γεγονός αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα χρόνια του συλλόγου και είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε υποβληθεί με δική μας παρέμβαση σε σειρά εξετάσεων ιατρικών και καρδιολογικών όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Είχε βρεθεί κατάλληλος να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε:
Α) Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
Β) Να αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας.
Γ) Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ηρακλής Ροδίτσας».


Πηγή