Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κεραυνός εν αιθρία στο Moto GP: Αποσύρεται από το παγκόσμιο πρωτάθλημα η Suzuki στο τέλος της σεζόν

Μια είδηση που προκαλεί «μούδιασμα» στο Moto GP κυκλοφόρησε τη Δευτέρα (2/5), με τη Suzuki να εγκαταλείπει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.

Σύμφωνα με την ιταλική έκδοση ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, Motorsport, η Suzuki κάλεσε μια συνάντηση τη Δευτέρα (2/5) στη Χερέθ, ώστε να ενημερώσει ολόκληρη την ομάδα για την πρόθεσή της να αποσυρθεί από τα MotoGP στα τέλη του 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται, η αποκάλυψη σόκαρε όσους δεν γνώριζαν την πρόθεση αυτήν, συμπεριλαμβανομένων των αναβατών, που προφανώς δεν περίμεναν την εξέλιξη αυτή και ενώ το τρέχον πρωτάθλημα εξελίσσεται, με τους δύο οδηγούς της ομάδας να τα πηγαίνουν σχετικά καλά και να βρίσκονται στη μάχη διεκδίκησης του τίτλου, παρά τις άτυχες στιγμές που είχαν στα προηγούμενα gp.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Λίβιο Σούπο (επικεφαλής της ομάδας στο Moto GP) έψαξε να μάθει για το μπάτζετ της επόμενης σεζόν, προκειμένου να επενδύσει στην αγορά των αναβατών και να προχωρήσει σε μια προσφορά για τους Ζοάν Μιρ (παγκόσμιος πρωταθλητής με την ιαπωνική ομάδα του 2020) και Άλεξ Ρινς, καθώς και οι δύο έχουν συμβόλαια που λήγουν με τη Suzuki.

Σύμφωνα με το ιταλικό Motorsport, η Suzuki θεώρησε σκόπιμο να παραιτηθεί από τη δέσμευση υψηλού επιπέδου που απαιτούν τα MotoGP και έτσι η συμμετοχή της στο κορυφαίο πρωτάθλημα των δύο τροχών θα ολοκληρωθεί με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι, η Suzuki είχε αποχωρήσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP και το 2012, ωστόσο με ένα εντελώς νέο πρότζεκτ το 2015, το οποίο «έτρεξε» ο Ντάβιντε Μπρίβιο. Μάλιστα, αυτό πήγε αρκετά καλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόπερσι η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο στους οδηγούς με τον Μιρ, ο οποίος είχε επιδείξει μια αξιοζήλευτη σταθερότητα, για να φτάσει έως την κορυφή του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια επίσημη δήλωση από τη Suzuki αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Φυσικά, αυτό που μπαίνει επίσης ως ερώτημα, αφορά το μέλλον των δύο αναβατών. Ο Μιρ, ο άνθρωπος από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα που κέρδισε τον τίτλο με την GSX-RR το 2020, φαίνεται ότι δεν θα αργήσει να βρει την επόμενη «στέγη» του, καθώς λέγεται ότι θα υπογράψει συμβόλαιο με τη Honda για να γίνει ομόσταυλος του Μαρκ Μάρκες (αντί το Πολ Εσπαργκαρό). Όσο για τον Καταλανό Ρινς, η κατάσταση για εκείνον είναι πιο περίπλοκη, αλλά δεδομένα είναι ένας αναβάτης που αξίζει να βρίσκεται στο γκριντ.


Πηγή