Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Σεβτσένκο για πόλεμο στην Ουκρανία: «Περήφανος για τον λαό μου, ο οποίος υπερασπίζει την ελευθερία του»

Ο Αντρέι Σεβτσένκο, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έβγαλε η Ουκρανία, πήρε θέση για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα του.

Ο θρυλικός Ουκρανός στράικερ, με τη σπουδαία καριέρα στη Μίλαν, που έφτιαξε το όνομά του στην Ντιναμό Κιέβου και αγωνίστηκε επίσης στην Τσέλσι του Ρομάν Αμπράμοβιτς, μίλησε στη Rai για την εισβολή στη χώρα του από τη Ρωσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νυν προπονητής, που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στην τεχνική καθοδήγηση της Τζένοα, δήλωσε στην ιταλική δημόσια τηλεόραση ότι είναι «περήφανος για τον λαό μου, ο οποίος υπερασπίζει την ελευθερία του».

«Η μητέρα μου και η αδελφή μου έχουν μείνει στην Ουκρανία. Φυσικά και οι συμπατριώτες μου φοβούνται, αλλά υπάρχει τεράστια αλληλεγγύη», πρόσθεσε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουκρανίας, με τον οποίο στον πάγκο είχε κάποιες πολύ καλές πορείες στις διοργανώσεις που συμμετείχε.

«Όλοι πιστεύουν πως κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο και σωστό για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας. Εύχομαι ο πόλεμος αυτός να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα, διότι όλοι μας επιθυμούμε την ειρήνη. Ο ουκρανικός λαός θέλει την ειρήνη», επισήμανε ακόμη ο Σεβτσένκο.


Πηγή