Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Στουτγκάρδη: Με 5,28 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε την απόκτηση του Μαυροπάνου από την Άρσεναλ

Με 4,5 εκατομμύρια λίρες (5,28 εκατομμύρια ευρώ) θα ενεργοποιήσει η Στουτγκάρδη την οψιόν αγοράς του Ντίνου Μαυροπάνου από την Άρσεναλ.

Όπως αναφέρουν τη Δευτέρα (16/5) ΜΜΕ σε Αγγλία και Γερμανία, ο 24χρονος Έλληνας διεθνής στόπερ, ο οποίος πέρασε τις τελευταίες δύο αγωνιστικές περιόδους ως δανεικός στη Στουτγκάρδη, θα προχωρήσει σε μόνιμη εγκατάσταση στη «Mercedes Benz Arena», την έδρα των Σουαβών, που και τη νέα σεζόν θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Μπουντεσλίγκα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει επίσης η ιστοσελίδα The Athletic, η Στουτγάρδη θα καταβάλει στην Άρσεναλ 3 εκατομμύρια λίρες συν 1,5 εκατ. σε μπόνους αυτό το καλοκαίρι, ενώ για το δανεισμό είχε δώσει στους «κανονιέρηδες» 500.000 λίρες.

Ο Μαυροπάνος εντάχθηκε στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2018 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έχοντας παίξει μόλις εννέα ματς με τους Λονδρέζους, πέρασε το δεύτερο μισό της σεζόν 2019-20 ως δανεικός στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας με τη Νυρεμβέργη, πριν «μετακομίσει» στη Στουτγάρδη το καλοκαίρι του 2020.

Μαζί με την ομάδα που έχει έδρα την πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης έπαιξε σε 55 αγώνες, σημειώνοντας πέντε γκολ.

Οφέλη -εκτός από την ενίσχυση του κύρους του- θα έχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κατάφερε να αναδείξει ακόμη έναν ποδοσφαιριστή τα τελευταία χρόνια που παίζει σε υψηλό επίπεδο. Μαζί με αυτό, οι Ηπειρώτες θα καρπωθούν και περίπου 353.000 ευρώ, καθώς είχαν βάλει ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 10% στη συμφωνία του με την Άρσεναλ, όταν και πούλησαν τον παίκτη έναντι 2,1 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και για όσους αναρωτιούνται γιατί δεν είναι 528 χιλιάδες αυτό το ποσό, οφείλεται στο γεγονός ότι αφορά τη βασική συμφωνία μεταξύ Άρσεναλ και Στουτγκάρδης, δηλαδή τα 3.000.000 λίρες.


Πηγή