Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Συγκλονίζει τρανς ποδοσφαιρίστρια: Αναγκάζεται να αποσυρθεί στα 29 λόγω ρατσιστικών επιθέσεων

Στην απόφαση να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση σε ηλικία 29 ετών προχώρησε η τρανς ποδοσφαιρίστρια, Βαλεντίνα Μπερ.

Πρόκειται για τη δεύτερη τρανς στην Ισπανία που κατάφερε να παίξει στο ομοσπονδιακό γυναικείο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, αναγκάζεται να αφήσει το αγαπημένο της άθλημα αρκετά νωρίς και άδοξα, καθώς κατήγγειλε μέσω social media ότι δέχεται ρατσιστικές επιθέσεις, κάτι το οποίο την έχει καταβάλει πνευματικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων- στο Instagram, «δεν κρεμάω τα παπούτσια μου. Μου τα κρεμάνε. Μέχρι εδώ μπορώ να συνεχίσω».

Όπως κατήγγειλε μιλώντας σε ΜΜΕ της ιβηρικής χώρας, «η παρενόχληση στο διαδίκτυο ήταν μαζική, χωρίς να πειράξω κανέναν. Επειδή είμαι τρανς γυναίκα. Επιθέσεις στο δρόμο, άρρωστα πράγματα. Αποχωρώ λόγω επιδείνωσης της ψυχικής μου υγείας, λόγω των επιθέσεων που έχω υποστεί».

Η Μπερ εξήγησε ότι «δεν άντεχα τις κρίσεις πανικού και άγχους που είχα όλο και πιο συχνά, μετά από προπονήσεις και αγώνες. Υποφέρω σιωπηλά εδώ και τέσσερα χρόνια, λόγω του μίσους και της βίας κατά των τρανς γυναικών από ιδρύματα, δημοσιογράφος στα ΜΜΕ. Έπρεπε να σταματήσω για την ψυχική μου υγεία. Ψυχολογικά δεν μπόρεσα να αντέξω την πίεση».

Παρόλα αυτά, υποστήριξε το γυναικείο ποδόσφαιρο, λέγοντας ότι «είναι ανοιχτό και ποικιλόμορφο και έχω αισθανθεί ότι με υποστηρίζουν ακόμα και εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητά μου. Είμαστε λεσβίες, στρέιτ, αμφιφυλόφιλα, πολύ αρρενωπά κορίτσια, πολύ θηλυκά, μη δυαδικά άτομα, ακόμη και τρανς κορίτσια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλάζουν τους κανονισμούς για τους τρανς οι Παγκόσμιος Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου και Στίβου

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι σε αναθεώρηση των κανονισμών τους όσον αφορά τους τρανς αθλητές προχώρησαν οι Παγκόσμιες Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου και Στίβου.

FIFA και World Athletics ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (20/06) ότι αναθεωρούν τις πολιτικές επιλεξιμότητας για τους τρανς αθλητές, μετά τους νέους κανόνες που ανακοίνωσε το αρμόδιο όργανο της κολύμβησης, η FINA.

Την Κυριακή (19/06), η Διεθνής Ομοσπονδία Υγρού Στίβου ψήφισε τον περιορισμό της συμμετοχής τρανς αθλητών σε κορυφαίες διοργανώσεις γυναικών και τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για το «άνοιγμα» ειδικής κατηγορίας γι’ αυτές σε ορισμένα τουρνουά, ως μέρος της νέας πολιτικής της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπρόσωπος της FIFA ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι η ανώτατη Αρχή του ποδοσφαίρου βρισκόταν σε διαδικασία διαβούλευσης για μια νέα πολιτική. «Η FIFA επανεξετάζει επί του παρόντος τους κανονισμούς της για την καταλληλότητα των φύλων σε συνεννόηση με εμπειρογνώμονες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Λόγω της συνεχιζόμενης φύσης της διαδικασίας, η FIFA δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των προτεινόμενων τροποποιήσεων στους υπάρχοντες κανονισμούς».


Πηγή