Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Συσπειρώνονται οι ΗΠΑ μετά την αποτυχία στο Μουντομπάσκετ -Ο ΛεΜπρον θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με άρθρο του στην «The Athletic» ο δημοσιογράφος Σαμς Χαράνια αποκάλυψε πως ο ΛεΜπρον Τζέιμς επιθυμεί να ξαναφορέσει το εθνόσημο των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Μάλιστα, τονίζει πως τον «βασιλιά» θ’ ακολουθήσουν στην εθνική των ΗΠΑ και οι Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ. Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μανίλα, όπου οι Αμερικανοί έμειναν ξανά εκτός βάθρου, αφού ηττήθηκαν στην παράταση του «μικρού» τελικού από τον Καναδά, η απογοήτευση για την πορεία της ομάδας του Στιβ Κερ είναι έκδηλη στο φίλαθλο κοινό στις ΗΠΑ. Από την 7η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, το 2019, η χώρα που φημίζεται για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, το ΝΒΑ, είδε τους Γερμανούς να τους αποκλείουν στον ημιτελικό κι ενώ είχαν ηττηθεί και από τη Λιθουανία, πριν δουν τους Καναδούς να τους στερούν το χάλκινο μετάλλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με όλα τους τα αστέρια θέλουν να αγωνιστούν οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι

Η Team USA αναμένεται να παρουσιαστεί ενισχυμένη στο μεγαλύτερο αθλητικό τουρνουά του πλανήτη στην «Πόλη του Φωτός» σε περίπου έναν χρόνο και η αμερικανική Ομοσπονδία συνειδητοποιεί πως τα «πρώτα βιολιά» του ΝΒΑ θα πρέπει να ενσωματωθούν για να κατακτήσει ένα πέμπτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012, 2016, 2020) και 17ο στο σύνολο. Ο ΛεΜπρόν Τζειμς θα… κοντεύει τα 40 βέβαια το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά η αξία του και οι ικανότητές του στο παρκέ δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τον χρόνο.

Σύμφωνα, πάντα με τον Σαμς Χαράνια, θετικοί ως προς τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι και οι Άντονι Ντέιβις, Ντρέιμοντ Γκριν, Τζέισον Τέιτουμ, Ντέβιν Μπούκερ, Ντέιμιαν Λίλαρντ, Ντ’ Άαρον Φοξ και Κάιρι Ίρβινγκ.

Ο σμολ φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς, ΛεΜπρον Τζέιμς, αγωνίστηκε τελευταία φορά με τις ΗΠΑ το 2012, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μετρά δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012), ένα χάλκινο (2004) και ένα χάλκινο σε Μουντομπάσκετ (2006) στην Ιαπωνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή