Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τένις: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Μεντβέντεφ -Πώς θα εκθρονίσει τον Τζόκοβιτς από το Νο 1 της κατάταξης

Το τουρνουά τένις που αρχίζει σήμερα (21/2) στο Ακαπούλκο ενδέχεται να αποδειχθεί ιστορικό και, υπό προϋποθέσεις, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στην μνήμη του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος τενίστας, ο οποίος μαζί με τους Ράφα Ναδάλ και Στέφανο Τσιτσιπά θα διεκδικήσει το τρόπαιο στην πόλη του Μεξικού, έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη. Και αυτό θα συμβεί εάν ο Μεντβέντεφ κατακτήσει το τουρνουά στο Ακαπούλκο, ανεξαρτήτως τι θα κάνει ο Τζόκοβιτς, αλλά και σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις. Πρόκειται για τέσσερις συνδυασμούς που σχετίζονται με την παρουσία του Ρώσου στο Ακαπούλκο και του νυν επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «αποκαθήλωση» του Σέρβου πρωταθλητή θα επέλθει, επίσης, εάν ο «Νόλε» δεν κερδίσει τον τίτλο στο Ντουμπάι και ο Μεντβέντεφ φτάσει στον τελικό στο Ακαπούλκο, εάν ο Τζόκοβιτς δεν προκριθεί στον τελικό του Ντουμπάι και ο Μεντβέντεφ φτάσει στα ημιτελικά στο Ακαπούλκο, εάν ο Τζόκοβιτς δεν φθάσει στα ημιτελικά στο Ντουμπάι και ο Μεντβέντεφ νικήσει τον Μπενουά Περ στον πρώτο γύρο στο Ακαπούλκο κι εάν ο Τζόκοβιτς δεν προκριθεί στους προημιτελικούς στο Ντουμπάι, ανεξαρτήτως της πορείας του Ρώσου στο Μεξικό.

Η τελευταία φορά που ο Νο1 του κόσμου δεν ήταν ένας εκ των Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ ήταν πριν από 18 χρόνια, με τον Αμερικανό Άντι Ρόντικ να ανεβαίνει στην κορυφή της κατάταξης.


Πηγή