Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ουκρανία: Αεροπορικές εταιρείες αναπροσαρμόζουν τις πτήσεις τους εν μέσω κρίσης με τη Ρωσία

Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα πως περίπου δέκα αεροπορικές εταιρίες προσάρμοσαν τις πτήσεις τους προς την Ουκρανία εν μέσω κρίσης με τη Ρωσία.

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας είπε πως οι αεροδιάδρομοί της εξακολουθούν να είναι ανοικτοί και πως η πτήση προς την ανατολικοευρωπαϊκή χώρα παραμένει ασφαλής.

Αρκετές οι αεροπορικές εταιρείες που ακύρωσαν τις πτήσεις τους προς την Ουκρανία

Η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε πως σταματά τις πτήσεις της προς την Ουκρανία από σήμερα, ακολουθώντας την KLM που είχε ήδη ανακοινώσει την αναστολή των πτήσεων της.

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρία SAS ανέστειλε επίσης τις εβδομαδιαίες πτήσεις της, ενώ η Air France αποφάσισε να ακυρώσει τις δύο πτήσεις της Παρίσι-Κίεβο και Κίεβο-Παρίσι που προβλέπονταν για αύριο, Τρίτη, για «προληπτικούς λόγους» εν μέσω αύξησης των εντάσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.

«Η τρέχουσα ακύρωση πτήσεων από έναν ορισμένο αριθμό ξένων αεροπορικών εταιριών υπαγορεύεται μόνο από τις πληροφορίες για επιδείνωση της κατάστασης, και όχι από πραγματικές αλλαγές στην ασφάλεια των πτήσεων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ολεξάντερ Κουμπράκοφ.

Δεν κατονόμασε τις αεροπορικές εταιρίες και είπε πως «το κράτος εργάζεται προκειμένου να αντικαταστήσει τις ακυρωθείσες πτήσεις».

Ο Κουμπράκοφ είπε πως οι Ουκρανικές Αερογραμμές, Ukraine International Airlines (UIA), έχουν ήδη ξεκινήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων και έχουν αυξήσει τη χωρητικότητα των αεροπλάνων σε επιπλέον πτήσεις από το Κίεβο στο Μόναχο και στη Γενεύη τις οποίες η Lufthansa δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.

Ξένες αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν τον ουκρανικό εναέριο χώρο

Δύο ουκρανικές αεροπορικές εταιρίες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι συναντούσαν προβλήματα στην ασφάλιση ορισμένων πτήσεων τους, ενώ ξένοι αερομεταφορείς άρχισαν να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της χώρας καθώς η Ρωσία συγκεντρώνει μια τεράστια στρατιωτική δύναμη στα σύνορά της.

Η UIA δήλωσε πως έλαβε την ειδοποίηση από τους ασφαλιστές της, καθώς ειδικοί είπαν πως και άλλες αεροπορικές εταιρίες αναμένεται να αποφύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι η Ρωσία θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να εισβάλει στη γειτονική χώρα.

Η Ρωσία και η Ουκρανία υπαινίχθηκαν αμφότερες πως θα καταβληθούν νέες διπλωματικές προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση σήμερα, όμως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ουκρανίας δήλωσε πως οι ασφαλιστές της είχαν ήδη διακόψει την κάλυψη τουλάχιστον ορισμένων εκ των αεροσκαφών της σε πτήσεις εντός του ουκρανικού εναέριου χώρου.


Πηγή