Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τένις: Κατέκτησε το τρόπαιο του Citi Open ο Νικ Κύργιος

Στην κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του Citi Open της Ουάσιγκτον έφτασε ο Νικ Κύργιος.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, μετά από τρία χρόνια μακριά από τους τίτλους, κατέκτησε -για δεύτερη φορά στην καριέρα του- το τρόπαιο στο διεθνές τουρνουά, που ολοκληρώθηκε στην Ουάσιγκτον, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο.

Ένα μήνα μετά την ήττα του στον τελικό του Γουίμπλεντον από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Κύργιος, που βρίσκεται στο Νο 63 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του Ιάπωνα, Γιοσιχίτο Νισιόκα (Νο 96) με 6-4, 6-3 στον τελικό του τουρνουά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε: «Είναι απίστευτο συναίσθημα, μεγάλη συγκίνηση για εμένα που ξανακερδίζω έναν τίτλο εδώ. Οταν σκέφτομαι πού βρισκόμουν πέρυσι, σε πολύ σκοτεινές καταστάσεις, έχει συμβεί μια μεγάλη μεταμόρφωση. Είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα που με διαπερνά. Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που συμβαίνει αυτό».

Αυτός, είναι ο έβδομος τίτλος στην συλλογή του Κύργιου, μετά τα τρόπαια που κατέκτησε στην Μασσαλία, στην Ατλάντα και στο Τόκιο, το 2016, στο Μπρίσμπεϊν το 2017, στο Ακαπούλκο το 2019 και στην Ουάσιγκτον, επικρατώντας του Ρώσου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κύργιος, τελείωσε το τουρνουά χωρίς να δεχθεί ούτε ένα break, ενώ στην συνέχεια επικράτησε και στον τελικό του διπλού, με συμπαίκτη τον Αμερικανό Τζακ Σοκ, επί του Κροάτη, Ιβάν Ντόντιτς και του Αμερικανού, Οστιν Κράϊτσεκ με 7-5, 6-4.


Πηγή