Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Τένις: Κινδυνεύει με κυρώσεις το τουρνουά του Γουίμπλεντον -Λόγω της απαγόρευσης σε Ρώσους και Λευκορώσους

Αντιμέτωποι με κυρώσεις είναι πολύ πιθανό να βρεθούν Wimbledon και LTA (εθνικός φορέας τένις στη Βρετανία) από την WTA και την ATP.

Αυτό, εξαιτίας της απαγόρευσης συμμετοχής, Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στο διάσημο τουρνουά, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η απόφασή των διοργανωτών του Grand Slam έχει δεχθεί πυρά από το ATP και WTA, με τον επικεφαλής του WTA, Στιβ Σάιμον να επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει συνάντηση στη Μαδρίτη για να «καθοριστούν οι κυρώσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές του τένις εξαιρέθηκαν από το Γουίμπλεντον

Την Τετάρτη, το All England Lawn Tennis Club (AELTC), το οποίο διοργανώνει το φημισμένο τουρνουά Grand Slam, ανακοίνωσε την Μ. Τετάρτη ότι δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε αθλητές από τις συγκεκριμένες χώρες.

Έκτοτε υπήρξαν αντιδράσεις με την Ομοσπονδία Τένις της Λευκορωσίας να απειλεί νομικά και τη WTA Tour να εξετάζει κυρώσεις στο τουρνουά.

«Η απόφαση του Wimbledon είναι ενάντια στους κανόνες του Grand Slam. Η LTA έχει διοργανώσεις εγκεκριμένες από την WTA και οι αποφάσεις παραβιάζουν τους κανονισμούς της WTA όσον αφορά την είσοδο αθλητών.

Δεν έχουμε απαγορεύσει ποτέ στους αθλητές να παίξουν λόγω της καταγωγής τους ή των αποφάσεων που έχει λάβει η κυβέρνησή τους», έγραφε το email που έστειλε ο Σάιμον, το οποίο αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα L’Equipe.

Περιγράφοντας τις πιθανές κυρώσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το Wimbledon και LTA, ο Σάιμον ανέφερε: «Έχουμε επισημάνει τη θέση μας διατηρώντας το δικαίωμα να επιβάλλουμε κατάλληλες κυρώσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων) απόσυρση βαθμών που απονέμονται από το Wimbledon, πρόστιμα ή αναστολή της συμμετοχής της LTA στη WTA».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή