Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τα λάθη του Τιερί Ανρί που οδήγησαν στην απόλυσή του από τη Μονακό

Η πρόσληψη του Τιερί Ανρί στον πάγκο της ομάδας ήταν πάντα ένα στοίχημα για τη Μονακό, αλλά τίποτα δεν προμήνυε ένα τόσο γρήγορο φινάλε και μια… εντυπωσιακή αποτυχία. Η επιστροφή του Γάλλου στην ομάδα που μεγάλωσε ήταν τελικώς μια… καταστροφική καταστροφή! Οι αντιφάσεις του, αλλά και το γεγονός πως δεν έβγαλε την ομάδα από την επικίνδυνη ζώνη έφεραν το τέλος του.

Ούτε ο ίδιος ο Ανρί δεν περίμενε πως η Μονακό θα συνέχιζε στον ίδιο κακό αγωνιστικά δρόμο μετά την συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο Βαντίμ Βασίλιεβ στο σπίτι του στο Λονδίνο λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Ο Βασίλιεβ που τον είχε πιέσει να αναλάβει στην θέση του Λεονάρντο Ζαρντίμ μιας και είχε εντυπωσιαστεί από το πόσα πολλά πράγματα ήξερε ο Ανρί για την ομάδα της Μονακό τον πίεσε να αλλάξει την εικόνα, αλλά δεν του έδειξε ποτέ πως… φλερτάρει με την απόλυση.  Παράλληλα,  ο Τιερί Ανρί έδειχνε να έχει ήδη στο μυαλό του ένα πλάνο αγωνιστικής βελτίωσης και ψυχολογικής ανάτασης της ομάδας. 

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Ο Ανρί έριξε στην… μάχη και τους ακόμα πιο νεαρούς λέγοντας «Ήθελα να δω εάν είχαν το… στομάχι και τις αντοχές να σταθούν σε αυτό το επίπεδο και να παλέψουν. Πρέπει να ανακτήσουμε αυτά τα συναισθήματα», τόνιζε, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Είναι αλήθεια, πως οι πολλοί τραυματισμοί δεν λειτούργησαν υπέρ του. Περισσότεροι από δώδεκα παίκτες πρώτης ομάδας δεν ήταν διαθέσιμοι σε διάφορες χρονικές στιγμές, έτσι του έλειψε το γκολ, οι σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα.

Για πολλούς όμως ο 41χρονος δεν μπόρεσε ποτέ να ωριμάσει για μια τέτοια θέση, η ασυνέπειά του, αλλά και οι επιλογές έφεραν το ξαφνικό διαζύγιο. Η ψυχολογική ανάταση που ήθελε να περάσει δεν ήρθε ποτέ, αντίθετα, έφερε απέναντι του τους ηγέτες προκαλώντας τους μεγαλύτερη πίεση απ όση ήδη είχαν.

Με το… καλημέρα της παρουσίας του στο Μονακό ήθελε να επιβληθεί ακόμα και στους έμπειρους με τρόπο που προκαλούσε… σύγχυση. Ο Γάλλος προσπάθησε να «μάθει» στον Ραδαμέλ Φαλκάο πως κοντρολάρουν τη μπάλα και πως… πλασάρουν, κάτι που προκάλεσε την οργή του Κολομβιανού φορ. Μάλιστα, ο τελευταίος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, μας ζήτησε ακρόαση από την κόρη του Ριμπολόβλεφ, όπου και παραπονέθηκε για τη στάση του 41χρονου τεχνικού. Ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες ζητούσαν συναντήσεις με τη διοίκηση. Μάλιστα, οι Γκλικ, Τζέμερσον, Ράτζι τόνιζαν πως ο Ανρί τους απειλούσε πως θα τους αντικαταστήσει με παίκτες της Ακαδημίας αν δεν παίζουν καλά. Σίγουρα ο Γάλλος είχε το πάνω χέρι, αλλά έφτασε στο σημείο να αγνοήσει ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας που δεν ήθελε τον Φάμπρεγας και να ακούσει μόνο τον μάνατζέρ του! Ο Ισπανός έφτασε στο Πριγκιπάτο, αλλά ο Ανρί δεν πρόλαβε να χαρείτην παρουσία του.

Κάποιες αγωνιστικές αποφάσεις του Ανρί προκάλεσαν έκπληξη. Όπως για παράδειγμα βάζοντας τον Αλμάμι Τουρέ σέντερ μπακ για πρώτη φορά μετά από χρόνια και τον Γκολόβιν ως επιθετικό. Μπορεί κανείς να σταθεί στο γεγονός ότι η ομάδα λόγω τραυματισμών ή άλλων προβλημάτων δεν είχε βάθος. Όμως και πάλι η Μονακό επί των ημερών του έδειχνε να μην έχει χαρακτήρα και στον πάγκο της. Η Μονακό ήταν μία ομάδα την οποία την χαρακτήριζε το επιθετικό προφίλ παιχνιδιού. Ο Ανρί όμως έφτιαχνε προβληματικούς σχηματισμούς με πολλούς μέσους. Ήταν σαν να μην ξέρει ο 41χρονος τις δυνατότητες των παικτών του. Ακόμα και με τον υπηρεσιακό Πασί η Μονακό έδειχνε πιο σοβαρή και ανταγωνιστική στο γήπεδο. Οι ίδιοι παίκτες επί Ζαρντίμ έγιναν χειρότεροι με τον Γάλλο, σε προσωπικό, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Στο τέλος αποδείχθηκε πως ο Ανρί ήταν ο πιο μεγάλος εχθρός του εαυτού του. Στην επόμενη ανάλογη προσπάθειά του πρέπει να δει τα σοβαρά λάθη του και το πως θα επανέλθει στην προπονητική.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή