Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τελικός Champions League: Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 [Τελικό]

Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης ήρθαν αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League 2021-22, στο «Stade de France» του Παρισιού.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τελικό του Κιέβου. Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης θα «κονταροχτυπήθηκαν» ξανά για να κατακτήσουν την κούπα με… τα μεγάλα αυτιά, με το τρόπαιο να πηγαίνει ξανά στην ισπανική πρωτεύουσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τεράστιοι αυτοί σύλλογοι, διεκδίκησαν ακόμη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, επισφραγίζοντας μια σπουδαία «διαδρομή» που είχαν αυτήν τη σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέχρι τον τελικό.

Η Λίβερπουλ θέλει… κατά βάθος να πάρει εκδίκηση για τον τελικό Champions League του 2018

Ο Κλοπ μπορεί να μην το παραδεχόταν, αλλά ήθελε να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο τελικό, όταν είχε πρωτοαναλάβει την ομάδα του αγγλικού λιμανιού. Τελικά, ούτε αυτήν τη φορά τα κατάφερε.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Κάρλος Αντσελότι επισήμανε ότι δεν πιστεύει ότι η Λίβερπουλ θα βλέπει τον τελικό σαν εκδίκηση για το προηγούμενο ραντεβού τους. Φρόντισε να περάσει στους παίκτες του ότι σημασία είχε ο αγώνας του Σαββάτου (28/5) και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι φυσικό, το βλέμμα των Ελλήνων έπεσε πάνω στον Κώστα Τσιμίκα. Ο διεθνής μπακ θα ήταν ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε τελικό του Champions League μετά τον Άκη Ζήκο, ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του.

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Η εξέλιξη του τελικού Champions League, μέσω του iefimerida.gr

Οι διαιτητές της αναμέτρησης

Ρέφερι του τελικού του Champions League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βοηθούς του είχε τους συμπατριώτες του, Νικολά Ντανό και Σιρίλ Γκρινγκόρ, ενώ ένας άλλος Γάλλος, ο Μπενουά Μπαστιάν, ήταν ο τέταρτος διαιτητής. Διαιτητής VAR ορίστηκε ο Γάλλος Ζερόμ Μπριζάρ, ο οποίος είχε βοηθούς τον συμπατριώτη του, Βιλί Ντελαζό, και δύο Ιταλούς, τους Μασιμιλιάνο Ιράτι και Φίλιπο Μέλι.


Πηγή