Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Τεντόγλου μετά το χρυσό: Έχω όνειρο τα 9 μέτρα

Ο 24χρονος Μίλτος Τεντόγλου σαρώνει τα μετάλια αλλά παραμένει προσγειωμένος και άνετος.

Την ώρα που ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ τον ρωτούσε αν στο μυαλό του έχει και το παγκόσμιο ρεκόρ (έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του) ο Γρεβενιώτης άλτης έβλεπε στην τηλεόραση την ανατροπή στις αλλες θέσεις του βάθρου (το άλμα του Άγγλου Φίντσαμ-Ντιουκς κρίθηκε άκυρο) και η γκριμάτσα στο πρόσωπο του ήταν επική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ωωωωωω! Είναι άκυρος, είναι άκυρος…», άρχισε να λέει αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ήταν live στην τηλεόραση κι αφου οι άνθρωποι της διοργάνωσης του επιβεβαίωσαν ότι είδε σωστά, συνέχισε σα να μην τρέχει τίποτα τη συνέντευξη του.

«Όλοι οι άλτες του μήκους έχουν όνειρο τα 9 μέτρα! Το ίδιο κι εγώ… Μου μένει μισό μέτρο, ίσως κάτι λιγότερο, αλλά ναι το σκέφτομαι», ήταν η αφοπλιστική του απάντηση.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη σερί φορά, παραδέχθηκε ότι ο σημερινός τελικός «ήταν αυτό που ονειρευόμουνα, ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας που πίστευα ότι θα κερδίσω. Ο κόσμος επίσης ήταν φανταστικός και ειδικά η κερκίδα στο μήκος που ήταν όλη η οικογένεια μου και η εθνική ομάδα». Όταν ρωτήθηκε για τον αν τον προβλημάτισε το πρώτο άκυρο άλμα, (απ)έδειξε για μια ακόμη φορά τη διαφορετικότητα του.

«Εγώ το πρωί είχα πει στα παιδιά στο ξενοδοχείο ‘αν κάνω το πρώτο άλμα άκυρο, κέρδισα’!. Είναι εύκολο να λυγίσεις μετά από ένα άκυρο, αλλά εγώ το έβλεπα αλλιώς… Μετά έκανα ένα σίγουρο άλμα και ήρθε το 8.23, ενώ στο επόμενο έκανε 8.35 γιατί είχε κόντρα άνεμο. Ε, στο 4ο άλμα είχε άπνοια και είπα μέσα μου ήρθε η στιγμή για το καλό άλμα όπως και έγινε», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όπως στο Ορεγκον (παγκόσμιο πρωτάθλημα), παραδέχθηκε ότι η εμφάνιση του δεν ήταν τέτοια που να άξιζε το χρυσό, χωρίς καμία διάθεση έπαρσης τόνισε: «Ναι πιστεύω πως είμαι κλάση ανώτερος ακόμη κι αν χάνω κάποιους αγώνες. Είμαι σταθερά στο βάθρο. Είναι δύσκολο να κερδίζεις συνέχεια, αλλά το παλεύω. Στους αγώνες μεταλλίων το πιστεύω όμως πολύ. Ήρθα με σιγουριά στον τελικό και δεν περίμενα να πάει κάτι λάθος».

Τέλος, ο Τεντόγλου είπε: «Το ότι είμαι 24 ακόμη και έχω τόσα μετάλλια, δε λέει κάτι. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Στο Ορεγκον μου ξέφυγε το χρυσό. Του χρόνου δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι χαρούμενος πάντως που εδώ έκανα ρεκόρ αγώνων. Αυτό ψάχνει σε τέτοιους αγώνες. Το έψαξα και στο παγκόσμιο, αλλά δεν ήταν εύκολο».


Πηγή