Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Τουρκία: «Λουκέτο» στο πρωτάθλημα της Super Lig μετά την επίθεση του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού σε διαιτητή [εικόνες-βίντεο]

Η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων της Super Lig σε όλες τις κατηγορίες.

Αιτία ήταν η άγρια επίθεση με γροθιά που δέχθηκε διαιτητής από τον πρόεδρο της ομάδας Ανκαραγκιουτσού, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ρίζεσπορ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε λόγο για νύχτα ντροπής για το τουρκικό ποδόσφαιρο. Την επίθεση καταδίκασε χθες και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Τουρκίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, που επιτέθηκε στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, συνελήφθη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα κατά των υπευθύνων για την επίθεση στον διαιτητή.

Στο πειθαρχικό όργανο με αίτημα διαγραφής από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party) παραπέμφθηκε ο βουλευτής και πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανκαραγκιουτσού τα ξημερώματα της Τρίτης, εξέφρασε την λύπη της για το συμβάν και ζήτησε συγγνώμη από το τουρκικό ποδοσφαιρικό κοινό και ολόκληρη την αθλητική κοινότητα.

Το χρονικό του επεισοδίου

Το απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε στον αγώνα μεταξύ Ανκαραγκιουτσού και Ρίζεσπορ για την 15η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 1-1, όταν ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού επιτέθηκε με γροθιές στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ.

Αμέσως μετά, σημειώθηκαν εικόνες πανικού στον αγωνιστικό χώρο, με άλλα άτομα να φαίνεται να επιδίδονται σε άγριες κλωτσιές προς τον πεσμένο διαιτητή, ο οποίος προσπαθούσε απεγνωσμένα να προστατευτεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοκαριστικές ήταν οι εικόνες και στη συνέχεια, με το μάτι του Μελέρ να έχει πρηστεί από το χτύπημα.


Πηγή