Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Το στοίχημα του Ολυμπιακού για τη μεσαία γραμμή της νέας σεζόν

Το στοίχημα του Ολυμπιακού για τη μεσαία γραμμή της νέας σεζόν

Η αποχώρηση ενός κομβικού παίκτη όπως ο Γκιγιέρμε από τη μεσαία γραμμή δεν θα μπορούσε να μην κινητοποιήσει τον Ολυμπιακό να βρει τον διάδοχό του. Στο πρόσωπο του Γιάν Εμβιλά βρέθηκε ο αντικαταστάτης του εξαιρετικού Βραζιλιάνου χαφ, που έφυγε με μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός όμως θα έχει άλλα δύο νέα πρόσωπα στο ρόστερ του για το κέντρο του. Τον Πορτογάλο Πέπε, καθαρά επιλογή του Μαρτίνς αλλά και τον επίσης Πορτογάλο Τιάγκο Σίλβα (είναι κλεισμένος και θα έρθει στην Ελλάδα μες στην εβδομάδα) ενώ θα κλείσει στη Φόρεστ ο Καφού. Παράλληλα έχουμε ξανατονίσει πως στην περίπτωση που ο Μαντί Καμαρά φύγει με μεγάλο ποσό (με μεταγραφή στα επίπεδα που να ικανοποιήσουν τον Ολυμπιακό) θα προκύψει και άλλη κίνηση.

Ας δούμε τα τωρινά δεδομένα για το κέντρο:

ΕΞΑΡΙΑ: Εδώ έχουμε τέσσερις παίκτες που μπορούν να καλύψουν τη θέση. Ο 30χρονος Γάλλος Γιάν Εμβιλά που έχει ήδη πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Μαρτίνς στο μυαλό του Πορτογάλου είναι περισσότερο εξάρι. Παίζει όμως και οκτάρι. Στον Ολυμπιακό έχει ήδη 3 συμμετοχές.

Φυσικά υπάρχει το 23χρονο… διαμάντι του Ολυμπιακού. Ο Μαντί Καμαρά που αγωνίζεται ως εξάρι, οκτάρι και ακόμα και σε πιο προωθημένο ρόλο (αυτόν του δεκαριού). Στον Ολυμπιακό ο Αφρικανός διεθνής έχει 90 ματς με 13 γκολ και 8 ασίστ. Τρίτη επιλογή για εξάρι ο 27χρονος Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο Κρητικός μέσος έχει περισσότερο χαρακτηριστικά οκταριού αλλά έχει παίξει και ως αμυντικός χαφ αλλά και πιο ψηλά στο κέντρο. Στον Ολυμπιακό έχει 124 ματς με 6 γκολ και 9 ασίστ.

Ο 23χρονος Πέπε, προσωπική πρόταση και επιλογή του Μαρτίνς, είναι περισσότερο οκτάρι αλλά αγωνίζεται και ως εξάρι. Λογικά θα είναι έτοιμος μετά τη διακοπή που έρχεται.

ΟΚΤΑΡΙΑ: Και σε αυτήν την κατηγορία είναι όλοι οι παραπάνω χαφ. Και ο Εμβιλά και ο Μπουχαλάκης και ο Καμαρά αλλά και ο Πέπε είναι παίκτες ικανοί να καλύψουν τη θέση. Σε αυτούς προσθέστε και τον Τιάγκο Σίλβα. Τον Πορτογάλο της Φόρεστ που είναι οκταροδεκάρι.

ΔΕΚΑΡΙΑ: Ως δεκάρι ο Μαρτίνς έχει δοκιμάσει και τον Φορτούνη. Ο 27χρονος Τιάγκο Σίλβα όμως ξέρει τη θέση και είναι και δεκάρι. Εδώ βρίσκουμε φυσικά τον Κώστα Φορτούνη που παίζει κυρίως πίσω από τον επιθετικό και στον Ολυμπιακό έχει 219 ματς με 71 γκολ και 64 ασίστ. Αυτή τη θέση μπορεί να την υπηρετήσει μια χαρά και ο Ματιέ Βαλμπουενά των 45 αγώνων, 10 γκολ και 23 ασίστ στον Ολυμπιακό. Δεκάρια παίζουν και οι Μπρούνο και Μάξι Λοβέρα. Ο Βραζιλιάνος έχει στον Ολυμπιακό 11 ματς και ο Αργεντίνος 29 αγώνες με 2 γκολ και 3 ασίστ.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή