Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Το τέλος του Champions League από το 2022 σχεδιάζουν οι μεγάλες ομάδες

Το τέλος του Champions League από το 2022 σχεδιάζουν οι μεγάλες ομάδες

Τη δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την ονομασία European Premier League, σχεδιάζουν τα μεγάλα κλαμπ.

Την ώρα που η UEFA σκέφτεται την αύξηση των ομάδων του Champions League από 32 σε 36, προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία των μεγάλων ομάδων για όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, άρα και λεφτά, αυτές σχεδιάζουν το… σχίσμα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Sky Sports, με πρωτοβουλία των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης, η οποία θα ονομάζεται European Premier League, θα ξεκινήσει από το 2022 και θα… διαλύσει το Champions League.

Γιατί; Επειδή σε αυτή τη νέα διοργάνωση θα συμμετέχουν, αν υπάρξει οριστική συμφωνία, οι μεγάλες ομάδες από Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία. Ο στόχος είναι, προσθέτει το Sky Sports, να συμμετέχουν 16 ή 18 ομάδες ώστε να υπάρχουν μίνιμουμ 30 αγώνες για κάθε ομάδα, ενώ τα χρήματα, προφανώς, θα είναι περισσότερα από αυτά που ήδη παίρνουν από την UEFA.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τους προσεχείς μήνες, ενώ μέσα σε όλα όσα έχουν κυκλοφορήσει, αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν σκέψεις κάποια ματς να γίνονται σε… περίεργες ώρες, προκειμένου να διευκολύνονται οι τηλεθεατές σε Ασία και Αμερική.


Πηγή