Πέμπτη , 2 Μάιος 2024

Το CAS έκρινε ένοχο για ντόπινγκ τον Ούτζα -Η ομάδα της Βρετανίας χάνει το μετάλλιο της σκυταλοδρομίας 4×100

Η ανδρική ομάδα 4Χ100 μέτρων της Βρετανίας έχασε το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) έκρινε εκ νέου ένοχο τον Τσιτζίντου Ούτζα για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης. Ο Ούτζα είχε τιμωρηθεί με προσωρινό αποκλεισμό από τη στιγμή που στο δείγμα του στην ιαπωνική πρωτεύουσα ανιχνεύθηκαν οι ουσίες Ostarine και S-23, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το CAS αναφέρει ότι έκρινε πως ο Ούτζα παραβίασε τους κανονισμούς κατά του ντόπινγκ και ότι το αποτέλεσμά του από τη σκυταλοδρομία 4Χ100 μέτρων στις 6 Αυγούστου ακυρώθηκε.

«Κατανάλωσα εν αγνοία μου τις ουσίες»

Σε δήλωσή του μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Λωζάνης, ο 27χρονος σπρίντερ τόνισε ότι κατανάλωσε εν αγνοία του κάποιο συμπλήρωμα που περιείχε τις συγκεκριμένες ουσίες, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους συναθλητές του στη σκυταλοδρομία για τον αντίκτυπο που έχει η τιμωρία του σ’ αυτούς.

Ο Ούτζα και οι Ζαρνέλ Χιούζ, Ρίτσαρντ Κίλτι και Νεθάνιλ Μίτσελ-Μπλέικ τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από την Ιταλία. Μετά την αφαίρεση του ασημένιου μεταλλίου από τη βρετανική ομάδα, ο Καναδάς «ανεβαίνει» στη δεύτερη θέση, ενώ η Κίνα παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.


Πηγή