Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Τσιτσιπάς: Πετυχημένη πρεμιέρα στο τουρνουά του Χάλε -Νίκη με 2-1 σετ επί του Γάλλου Μπονζί

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πετυχημένο ντεμπούτο στο τουρνουά του Χάλε στη Γερμανία, καθώς επικράτησε με 2-1 σετ του Μπενζαμέν Μπονζί.

Με αυτόν τον τρόπο το κορυφαίο ελληνικό δίδυμο του τένις έκανε το 2×2 επί γερμανικού εδάφους και, μάλιστα, απέναντι σε τενίστες από τη Γαλλία.

Έτσι, μετά την Μαρία Σάκκαρη, όπου με επίδειξη δύναμης επικράτησε με 2-0 σετ της Λεολιά Ζανζάν το μεσημέρι της Τρίτης (14/06), λίγο αργότερα -αν και δυσκολεύτηκε- και ο Τσιτσιπάς επικράτησε του αντιπάλου του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε πολύ δύσκολα το πρώτο σετ με 7-6 (1), δεν… εμφανίστηκε στο δεύτερο, όπου ο Μπονζί ισοφάρισε με επίδειξη δύναμης (6-1), ωστόσο, στο τρίτο και καθοριστικό ο 23χρονος ήταν πολύ σοβαρός, έκανε break στο 4ο game και από κει και πέρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη (6-3).

Με τον τρόπο αυτό το Νο 2 του ταμπλό στο ντεμπούτο του στο «Terra Wortman Open» του Χάλε, όπου συμμετέχει για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το 2018, κατάφερε να επιβληθεί του 26χρονου Γάλλου, ο οποίος βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, καταλαμβάνοντας career high (Νο 52).

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του τουρνουά θα είναι ο Ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιος, ο οποίος λίγο νωρίτερα επικράτησε με 2-0 (6-3, 7-5) του Ντάνιελ Αλτμάιερ.


Πηγή