Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τόσα χρήματα θα βγάλει ως το τέλος του 2019 ο Μάικλ Τζόρνταν

Τόσα χρήματα θα βγάλει ως το τέλος του 2019 ο Μάικλ Τζόρνταν

Ως ο πλουσιότερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, ο MJ δεν στερείται ακριβώς χρημάτων.

Και είναι οι σωστές επενδυτικές του κινήσεις αυτές που του χάρισαν την τρομακτική του περιουσία. Όπως υπολογίζει μάλιστα το Forbes, ο Τζόρνταν θα κλείσει το 2019 με άλλα 145 εκατ. δολάρια στον λογαριασμό του.

Ο Μάικλ αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των Charlotte Hornets το 2010, μια κίνηση που αποδείχτηκε χρυσωρυχείο για τον ίδιο. Η ομάδα είχε τότε αξία στα 175 εκατ. δολάρια και σήμερα φτάνει στα 1,3 δισ.

Και είναι οι μετοχές του στους Hornets που ευθύνονται για το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτά τα 1,9 δισ. δολάρια που εκτιμά το Forbes ότι έχει σήμερα ο Τζόρνταν.

Όσο για τα 145 εκατ. δολάρια, αυτά θα έρθουν από την επιχείρηση του να είσαι ο Μάικλ Τζόρνταν, από παπούτσια και επενδύσεις και τέτοια πράγματα. Η φίρμα του Τζόρνταν στη Nike (Jordan Brand) απέδωσε το 12μηνο που έκλεισε τον Μάιο του 2019 ακριβώς 3,14 δισ. δολάρια, ποσό-ρεκόρ για τη φίρμα.

Το μερίδιο του Τζόρνταν από τα παπούτσια του ανήλθε στα 130 εκατ. δολάρια, τα τετραπλάσια δηλαδή από όσα έβγαλε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με τη δική του μάρκα.

Όπως υπολογίζει το περιοδικό, ο Τζόρνταν έχει καθαρίσει από διαφημίσεις και μόνο πάνω από 1,7 δισ. δολάρια από όταν ξεκίνησε στο ΝΒΑ το 1984.

Τα υπόλοιπα 15 εκατ. δολάρια για φέτος εκτιμά το περιοδικό πως θα έρθουν από τις άλλες δραστηριότητες του αλλοτινού βασιλιά, τα τρία εστιατόρια, την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, αλλά και τα συμβόλαια που συνεχίζει να έχει με τις Hanes, Gatorade και Upper Deck…


Πηγή