Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας: Δεν είναι δεδομένο ότι θα τελειώσει η σεζόν

Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας: Δεν είναι δεδομένο ότι θα τελειώσει η σεζόν

Μόνο σίγουρος για το εάν θα ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα δεν εμφανίστηκε ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιτσέντσο Σπανταφόρα.

Μέσω δηλώσεών του, ξεκαθάρισε πως η απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες και ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα πρέπει να ξεκινήσει ξανά η δράση τόσο στη Serie A όσο και στα υπόλοιπα επαγγελματικά πρωταθλήματα, λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

«Θα ξεκινήσουν προπονήσεις οι ομάδες στις 18 Μαΐου, αλλά μόνο αν οι συνθήκες είναι ασφαλείς, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Δεν θέλω να είμαι αρνητικός, ή να καθυστερήσω την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά πρέπει να δούμε τι χρειάζεται, ώστε τα πρωτόκολλα να προσφέρουν ασφάλεια στους αθλητές. Υπάρχουν αμφιβολίες και η κατάσταση είναι πολύπλοκη. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί ότι είναι δεδομένο ότι η χρονιά θα ξεκινήσει και πάλι», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη γειτονική χώρα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει τις αμφιβολίες του για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, καθώς πρώτα μπαίνει το ζήτημα της υγείας, κι ας είναι το κάλτσιο μια από τις «βαριές βιομηχανίες».


Πηγή