Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Υπόθεση Τζόκοβιτς: Εμβολιασμένη τενίστρια ξεσπά – «Δεν μου επιτρέπουν να αγωνιστώ γιατί έκανα το Sputnik-V» | ΣΠΟΡ

Πλήθος αντιδράσεων έχει φέρει η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, στον οποίο η Αυστραλία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα επειδή είναι ανεμβολίαστος.

Μια από εκείνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας παρότι δεν προέρχεται από κάποιον «σούπερ σταρ» είναι αυτή της Ναταλία Βιχλιάντσεβα. Η νεαρή Ρωσίδα τενίστρια έχει εμβολιαστεί με το σκεύασμα «Sputnik V» στη πατρίδα της, ωστόσο είναι ένα εμβόλιο που δεν αναγνωρίζει η Αυστραλία. Κατά συνέπεια της απαγόρευσαν να λάβει μέρος στο Australian Open.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Γυναικών του Τένις, της πρότεινε να κάνει κάποιο άλλο εμβόλιο για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα, αλλά εκείνη δεν το δέχθηκε. Το Νο151 της παγκόσμιας κατάταξης ξέσπασε κατά των διοργανωτών του Αυστραλιανού Οπεν με αφορμή την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς κατηγορώντας τη διοργανώτρια αρχή πως ενδιαφέρεται μόνο τα «Νο.1».

Μιλώντας στο ITV News δήλωσε: «Είμαι πολύ εκνευρισμένη από το γεγονός ότι δεν θα βρεθώ στην Αυστραλία φέτος, αν και είμαι εμβολιασμένη.Θέλω απλά να μου δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστώ. Μπορώ να περάσω από όσα τεστ χρειάζεται. Είμαι εμβολιασμένη και θα έπρεπε να μου δίνουν τη δυνατότητα να πάω στη Μελβούρνη. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες κάπου στοχευμένα, όμως βλέπω τις τελευταίες εξελίξεις με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Δεν θα σχολιάσω αν είναι σωστό να αγωνιστεί ή όχι, όμως θα πρέπει η Tennis Australia και η Κυβέρνηση της Αυστραλίας, να καταλάβει ότι είμαστε αθλητές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι δίκαιο, να μην μπορούμε να αγωνιστούμε γιατί είμαστε ανεμβολίαστοι, ή είμαστε εμβολιασμένοι με εμβόλιο που δεν εγκρίνουν εκείνοι. Ζω στη Ρωσία, εμπιστεύτηκα το ρωσικό εμβόλιο, τι πάει να πει ότι δεν έχω το δικαίωμα να παίξω ;

Αυτή τη στιγμή κάνουν τα πάντα για να παίξει ο Νο1 τενίστας του κόσμου στο τουρνουά τους. Με τους υπόλοιπους τενίστες που δεν μπορούν να παίξουν, δεν ασχολήθηκε κανείς. Έκανα εμβόλιο και είμαι εκτός. Αδιανόητο».


Πηγή