Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Φαν Ντερ Σαρ: Η αστυνομία επέτρεψε να απειληθεί η ζωή των οπαδών μας

Ο γενικός διευθυντής του Άγιαξ, Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ πήρε θέση για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ καταδικάζοντας την στάση της ελληνικής αστυνομίας, ενώ τόνισε πως ο «Αίαντας» είχε προειδοποιήσει την UEFA.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ των Άγιαξ, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έκρυψε την δυσφορία του για τις εικόνες ντροπής στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, σημειώνοντας πως ο Άγιαξ είχε προειδοποιήσει τόσο τους ανθρώπους της ΑΕΚ, όσο και την UEFA για την σοβαρότητα της κατάστασης.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

«Είχαμε ήδη εκφράσει τις ανησυχίες μας στην UEFA και στους ανθρώπους ασφαλείας της ΑΕΚ. Τους ζητήσαμε να κάνουν έλεγχο και να ψάξουν τους πάντες», ανέφερε ο Φαν Ντερ Σαρ προσθέτοντας πως η αστυνομία φέρει ευθύνη για τους τραυματισμούς των οπαδών της ολλανδικής ομάδας.

«Η αστυνομία επέτρεψε να επιτεθούν στους οπαδούς μας. Όλοι είδαν πως ήταν ελεύθεροι να εκτοξεύσουν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα στους οπαδούς μας. Χτύπησαν με τα γκλομπ τους οπαδούς μας και απειλήθηκε η ζωή τους».

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας υπογράμμισε πως ο Άγιαξ ήδη διαμαρτυρήθηκε στην UEFA.

«Κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και μετά την λήξη τους διαμαρτυρηθήκαμε στην UEFA. Οι άνθρωποι από την ασφάλεια είδαν τι συνέβη, όπως και εμείς. Δεν λέω πως οι 1.200 οπαδοί μας ήταν άγιοι, αλλά τους συμπεριφέρθηκαν με τραγικό τρόπο».

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή