Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Φροντιστήριο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια στο Ζέεφελντ

Ενόψει του δεύτερου φιλικού επί αυστριακού εδάφους, ο Πέδρο Μαρτίνς σχεδιάζει την τακτική του Ολυμπιακού μέσα από τις προπονήσεις, την δουλειά και την προσοχή μέχρι και την τελική λεπτομέρεια.

Το απόγευμα της Τρίτης οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επέστρεψαν στο γήπεδο, όμως σε αντίθεση με άλλες προπονήσεις, καθημερινά, δεν… φόρτσαραν. Αντιθέτως ήταν πιο… «χαλαροί». Αντί μεγάλης έντασης και διαρκούς τρεξίματος, με την μπάλα ή χωρίς, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δούλεψαν το απόγευμα της Τρίτης επάνω στην τακτική, μέσω στατικών φάσεων. Από κόρνερ και φάουλ, και από τις δύο κατευθύνσεις, όπως φυσικά και σε αμυντική και επιθετική λειτουργία, η δουλειά μπορεί να μην ήταν… εξοντωτική, αλλά είχε πολλή… γνώση. Την οποία μεταλαμπάδευε διαρκώς ο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός μετέτρεψε την απογευματινή προπόνηση σε κανονικό… φροντιστήριο. Σταματούσε όλες τις εκτελέσεις ή τις καθυστερούσε όσο εκείνος έκρινε, προκειμένου να διδάξει στους ποδοσφαιριστές το timing που εκείνος έχει στο μυαλό του, αλλά και την υπομονή του να πηγαίνουν στην μπάλα την κατάλληλη στιγμή.

Φυσικά, οι εκτελεστές, αλλά και οι επιθετικοί, δούλεψαν «κομπίνες» στις εκτελέσεις τους, ενώ στη συνέχεια το πλάνο άλλαξε και δουλεύτηκε και η αμυντική λειτουργία. Προς το τέλος της προπόνησης έγιναν εκτελέσεις φάουλ απευθείας προς το τέρμα, αλλά και εκτελέσεις πέναλτι. Τα πειράγματα μεταξύ τερματοφυλάκων και εκτελεστών, αλλά και μεταξύ των ίδιων των εκτελεστών, έδιναν και έπαιρναν. Κανονικά γυμνάστηκαν και το απόγευμα οι Μάριν και Σισέ, ενώ έντονα γυμνάστηκε, αν και ατομικά, ο Λεονάρντο Κούτρης, ο οποίος μετράει αντίστροφα για να μπει με την ομάδα σε πλήρη ρυθμό. Το πρωί της Τετάρτης δεν θα γίνει προπόνηση & έτσι η ομάδα κλείνει σιγά-σιγά τον κύκλο τον προπονήσεων στο Ζέεφελντ δίχως απρόοπτα και με σκληρή δουλειά. Μάλιστα οι παίκτες θα πάνε κατευθείαν σε ρυθμό αγώνα, με τη ρουμάνικη Μποτοσάνι (19:00 ώρα Ελλάδας, Novasports 4).

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή