Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Χανιά: Ολοκληρώθηκε το 1ο ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος -Νικητής ο Νεοζηλανδός Γκέιτ

Στο Ενετικό Λιμάνι στα Χανιά ολοκληρώθηκε το απόγευμα το 1ο ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος.

Στον αγώνα συμμετέχουν 18 ομάδες με 133 ποδηλάτες, που εκπροσωπούν 5 ηπείρους και 26 χώρες. Οι συμμετέχοντες διάνυσαν μέσω της ενδοχώρας του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων απόσταση 179 χιλιομέτρων για να καταλήξουν σταδιακά στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων όπου τους περίμενε μεγάλος αριθμός πολιτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νεοζηλανδός Γκέιτ νικητής του 1ου ετάπ του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας στα Χανιά

Ο Άαρον Γκέιτ ήταν ο νικητής στο 1ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, μετά από μία διαδρομή 179 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε το πρωί από το Ηράκλειο και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στα Χανιά.

Ο ποδηλάτης της Bolton Equities Blackspoke ήταν ο μόνος από ένα γκρουπ τεσσάρων αθλητών που αποσπάστηκαν στη διάρκεια της κούρσας, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει ως το τέλος, φτάνοντας πρώτος με διαφορά στον τερματισμό.

Ο Νεοζηλανδός νικητής / Φωτογραφία: ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας
Ο Νεοζηλανδός νικητής / Φωτογραφία: ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Οι υπόλοιπες θέσεις κρίθηκαν στο σπριντ των τελευταίων μέτρων, με τον Ισπανό Εντουαρντ Πράδες της Caja Rural-RGA να παίρνει τη δεύτερη θέση και τον Ιταλό Φίλιπο Μπαροντσίνι της Trek-Segafredo να τερματίζει τρίτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τζέφρι Πάιατ και Λευτέρης Αυγενάκης / Eurokinissi
Τζέφρι Πάιατ και Λευτέρης Αυγενάκης / Eurokinissi

Ο υφυπ. ΑΘλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ανάμεσα στα πρόσωπα που υποδέχθηκαν τους αθλητές

Τους ποδηλάτες υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο βουλευτής Βασίλης Διγαλάκης, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Κρήτης υποστράτηγος Γιώργος Λιμπινάκης.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές έγινε μπροστά στο Γιαλί Τζαμί της παλιάς πόλης και συνοδεύτηκε από παραδοσιακό κρητικό συγκρότημα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Αυγενάκης, «πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια για να ξαναφέρουμε στη χώρα μας ένα μεγάλο ποδηλατικό γεγονός.

Τον ΔΕΗ ποδηλατικό γύρο αναβαθμισμένο, σε πέντε περιφέρειες, με 160 παράλληλες δράσεις, με 150 περίπου αθλητές, 18 ομάδες, με πάρα πολλούς εθελοντές».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε ακόμα στην πολύτιμη βοήθεια της ΕΛΑΣ, του Ερυθρού Σταυρού και της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κάνοντας λόγο για μια μεγάλη αθλητική οικογένεια.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η μεγάλη αυτή αθλητική οικογένεια στέλνει ένα μήνυμα. Η Ελλάδα έχει αλλάξει, τραβάμε ορθοπεταλιά και στον αθλητισμό, καταφέρνουμε να φέρουμε σε πέρας και να διεκδικήσουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και να τα διοργανώσουμε άριστα».

ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας / Eurokinissi
ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας / Eurokinissi

«Ο αθλητισμός ενώνει», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Ο υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε ακόμα στο γεγονός της παρουσίας στον αγώνα μικρών παιδιών και οικογενειών, ενεργών όπως επεσήμανε κοινωνιών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «ο αθλητισμός ενώνει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από τα Χανιά είναι ότι όταν βάλουμε ένα στόχο, συντονίζουμε τις δυνάμεις μας και πιστεύοντας στον στόχο τον πετυχαίνουμε». Παράλληλα δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός ότι η Κρήτη κατάφερε να φιλοξενήσει ένα ακόμα σημαντικό αθλητικό γεγονός εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους ήρωες όπως τους αποκάλεσε με τη συνδρομή των οποίων πραγματοποιήθηκε ο αγώνας.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης σε δήλωση του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, τόνισε ότι ο Οργανισμός στηρίζει κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση, χαρακτηρίζοντας τον ποδηλατικό γύρο Ελλάδος ως ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της Ευρώπης, που προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός αθλητικής και τουριστικής αξίας», είπε χαρακτηριστικά. Ως ένα μεγάλο γεγονός που προβάλλει διεθνώς την Κρήτη χαρακτήρισαν τον ποδηλατικό γύρο ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής.

«Αποτελεί την καλύτερη προβολή για ένα τόπο που έχει να δείξει πολλά πράγματα», τόνισε ο κ. Καλογερής, ενώ ο κ Σημανδηράκης τόνισε ότι, «τα Χανιά και η Κρήτη απέδειξαν ότι μπορούν και οργανώνουν πολύ σημαντικά γεγονότα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνολική απόσταση του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι 846.6 χιλιόμετρα, περιλαμβάνει 5 ΕΠΑΤ με τους συμμετέχοντες να διασχίζουν 28 πόλεις για να καταλήξουν την 1η Μαΐου στα Ιωάννινα. Χορηγός επικοινωνίας του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Πηγή