Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Χαντάνοβιτς, η σταθερή αξία

Στην αρχή του 2018-19 κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι είναι «τυφλός» όμως δεν άργησε να επιστρέψει στο γνωστό level. Στην 7η σεζόν του στους Nerazzurri, ο Σλοβένος είναι και πάλι βράχος και βοηθά την ομάδα του να καθιερωθεί στο Champions League. Η Ιντερ τα τελευταία χρόνια είχε συνηθίσει να ανησυχεί για αρκετές θέσεις, πότε όμως για αυτή του τερματοφύλακα, καθώς ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς δείχνει ότι ποτέ δεν έχασε το φως του και παραμένει ένας πορτιέρε που κάνει τη διαφορά.

Τη σεζόν που διανύουμε, ο Σλοβένος έχει κρατήσει την εστία του ανέπαφη σε 10 από τους 19 αγώνες που έχει φορέσει τα γάντια, σε μια ‘επίδοση’ η οποία τον βάζει στο Νο2 των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Μπολόνια, Σαμπντόρια, Κάλιαρι, Μίλαν, Λάτσιο, Τζένοα, Φροζινόνε, Ουντινέζε, Νάπιολι, Εμπολι είναι οι ομάδες που δεν κατάφεραν να παρβιάσουν φέτος την εστία του 34χρονου, που με τα 10 clean sheets βρίσκεται στις μεγάλες λίγκες, πίσω μόνο από τον, για λίγες μέρες, πιο ακριβό τερματοφύλακα στον κόσμο, Αλισον Μπέκερ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Ο Αλισον άφησε την Ρόμα αντί 75 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι και έχοντας κρατήσει καθαρή την εστία του μια ντουζίνα φορές σε 21 εμφανίσεις, είναι ο top στη σχετική λίστα στα top-leagues. Ο Βραζιλιάνος έφυγε με ποσό-ρεκόρ αφού είχε πρώτα αναδειχθεί κορυφαίος στην Serie A για το 2017-18, σε μια θέση που πιθανότατα σε μερικούς μήνες θα τον διαδεχθεί ο Χαντάνοβιτς. Ο άσος της Ιντερ στο βάθρο με τα clean sheets έχει συγκάτοικο έναν άλλο πανάκριβο keeper, καθώς ο Κέπα Αριθαμπαλάγα, που κόστισε στην Τσέλσι 80 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έχει επίσης 10 clean sheets αν και έχει παίξει σε περισσότερα ματς (21).

Εκτός από τους δύο πιο ακριβούς, τους οποίους δεν ξεπερνά, ο 81 φορές διενής keeper έχει περισσότερα clean sheets από κάθε άλλο συνάδελφό του. Ενα κάτω βρίσκεται ο Μεντί της Ρεμς έπειτα από 19 αγώνες στην Ligue1, ενώ πίσω του στη λίστα είναι ο Ούγκο Γιορίς της Τότεναμ με 8/17, ο Γιαν Ομπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης με 8/18 και ο Εντερσον Μοράες της Μάντσεστερ Σίτι με 8/21.

Με την καθιέρωση στο Champions League, η Ιντερ φαίνεται πως δίνει τεράστια βάση στο να χτίσει μια πολύ συμπαγή άμυνα, όπως δείχνει και η κίνηση με τη συμφωνία με τον Ντιέγο Γοδίν. Οι Nerazzurri θέλουν να ανέβουν επίπεδο και να κάνουν το να δέχονται γκολ κάτι που συμβαίνει σπάνια και παρότι ακούγονται για το μέλλον κάποια ονόματα νεαρότερων, σε αυτή την προσπάθεια, στα άμεσα πλάνα της διοίκησης είναι να έχει Νο1 τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς…

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή